Volledig scherm
© Anthony de Cock/Maric Media

Afval in brand tegen flat Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De brandweer werd donderdagavond rond 21.00 uur opgeroepen voor een brand aan de Heiningen in Bergen op Zoom.

Ter plaatse bleek een hoop afval tegen de gevel van een ingang naar de bergingen van een flat in brand te staan.

De vlammen kwamen volgens getuige tot boven de eerste verdieping van de flat. De politie die met spoed ter plaatse kwam heeft de beginnende brand geblust.

De schade is een zwartgeblakerde gevel en een aantal zwarte ruiten. De ruiten stonden op springen door de brand, maar dit is net voorkomen.

Deze week werd er ook al brandgesticht tegen een gevel van de kringloop winkel aan de Vlaszak, toen sprongen de ramen wel door de hitte. De politie onderzoekt de zaak.

  1. Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

    Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

    HALSTEREN - De Halsterse Christel Verbogt (20) weet hoe het voelt: vanwege ziekte en een beperking niet volwaardig mee kunnen doen op school. Niet omdat ze er niet toe in staat was, maar omdat er letterlijk en figuurlijk drempels werden opgeworpen. Bovendien worden mensen in een rolstoel dikwijls niet voor vol aangezien, ervaart Christel die onder meer lijdt aan een aangeboren bindweefselziekte en maagverlamming.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom