Volledig scherm
Lucas Herrings van de F!TFabriek in actie met één van de leerlingen van Het Kompas die twee rondjes rond de school rennen. © Pix4Profs/Tonny Presser

Aftrap B-Fit op Bergse basisscholen

BERGEN OP ZOOM - Meer bewegen en gezond leven en zo overgewicht bij kinderen voorkomen. Dat is kort samengevat het doel van het programma B-Fit  dat gisteren is gestart op de basisscholen Het Kompas, School Oost en de Noordster. 

Alle leerlingen van het Kompas liepen de zogeheten daily mile, ofwel twee rondjes rond de school. Voor de  een was dat makkelijker dan voor de ander, maar de kinderen kwamen allemaal over de finish. 

B-Fit

Het programma B-Fit is ontwikkeld door de Gelderse Sportfederatie. In Bergen op Zoom brengt de F!TFabriek het bij basisscholen onder de aandacht.  Insteek is de gymlessen op school te verbeteren, maar ook na schooltijd meer sportmomenten in te bouwen voor leerlingen.  Daarnaast wordt een educatief programma over voeding aangeboden en zijn er voor ouders workshops met het thema gezondheid. 

Energie

Op basisschool Het Kompas trappen ze af met een warming up. Een beetje springen  en zwaaien met de armen. Juf Simone van Maanen legt uit: ,,Van gezond eten en regelmatig bewegen krijg je meer energie", zegt ze. ,, En dan leer je makkelijker en daar word je weer vrolijk van." De kinderen luisteren braaf, maar als het sein wordt gegeven zijn ze niet te houden. In een sprint  rennen de joelende kinderen naar het schoolhek, voor twee rondjes rond de school.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom