Volledig scherm
De Woensdrechtse wethouder Lars van der Beek hijst jaarlijks op Coming Out-dag de regenboogvlag bij het gemeentehuis in Hoogerheide, zoals hier in 2017 in aanwezigheid van basisschoolleerlingen. ,,Ons college zal altijd voor tolerantie staan.’ © Peter de Brie

‘Afstand van ‘Nashville’ is vanzelfsprekend’, zegt college Woensdrecht

HOOGERHEIDE - Voor het college van de gemeente Woensdrecht is het vanzelfsprekend dat ze afstand nemen van de Nashville-verklaring, door critici ook wel ‘homohaatmanifest’ genoemd. Dat zeggen B en W in reactie op D66 Zuidwesthoek.

D66-raadslid Jeroen van der Ha riep het Woensdrechtse college donderdag op om een tegengeluid te laten horen. Wethouder Lars van der Beek gaf toen al aan dat B en W ‘altijd voor tolerantie zullen staan'.

Respectvol

Deze vrijdag kwam het college ook met een schriftelijke verklaring: ,,Wij vinden het belangrijk dat we in onze samenleving respectvol omgaan met iedereen, ongeacht afkomst, geloof of geaardheid. Specifiek voor de LGBT-gemeenschap zetten we dit al jaren kracht bij door het hijsen van de regenboogvlag bij het gemeentehuis op ‘coming out day'. Het is voor ons dan ook dusdanig vanzelfsprekend dat we afstand nemen van de Nashville-verklaring dat we niet als reactie nu de regenboogvlag gehesen hebben. In onze gemeente is iedereen van harte welkom. Dit standpunt dragen we op tal van momenten uit.”

Hard nodig

 Van der Ha is blij met de verklaring. ,,Fijn dat ze alsnog reageren. Helaas is het in deze tijd nog steeds hard nodig om deze boodschap uit te dragen.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom