Volledig scherm
© Chris van Klinken / Pix4Profs

Afscheid Elich: 'Je hebt voor veel krabben het leven verrijkt'

BERGEN OP ZOOM - De sluiting van de Bergse Vastenavend in De Stoelemat had dinsdagavond emotionele momenten. Dat kwam omdat Eric Elich na 22 jaar afscheid nam als nar. Hij blijft wel als boer bij de Stichting Vastenavend betrokken. 

Tijdens de opening van de Sluiting droeg de nar eventjes een lange grijze Abrahambaard omdat hij gisteren ook 50 jaar werd. Toen hij het liedje 'Laten we proosten op het leven' zong stond plotseling zijn vrouw Lennie die hem al die jaren heeft gesteund naast hem. 

Eric bedankt zong de zaal die tot de laatste plaats uitverkocht was. Eric noemde het een onvergetelijke tijd. Hij las een aantal gedichten voor uit een boekje dat hij daarna overhandigde aan Steketee. ,,Je hebt 22 jaar voor veel Krabben het leven verrijkt", zei prins Nilles III. Voorzitter Bas van Oevelen noemde de nar een weergaloze vent die ontzettend gedreven was. Daarna droeg nar Eric de versierselen over aan Prins Nilles III. 

Die bestonden uit een narrenstok die nog door zijn vader was gemaakt en een schildje. Er werd ook afscheid gnomen van een boerinneke en van twee leden van het Gilde van de Blauwe Schuit. Het prinseske, was tot veler verassing, zelfs van prins Nilles III, aanwezig. Ruim een week geleden was ze moeder geworden van dochtertje Sue. 'O wat is ze mooi' zong de zaal. ,,De Bergse vastenavend kan alle wereldproblemen oplossen", zei Van Oevelen. 

Tot ieders verbazing stonden daarna de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord Koreaanse leider Kim-Jong un op het podium. In hun eigen taal spraken ze de zaal toe, werden de handen geschud en volgde een innerlijke omhelzing. 

Nadat prins Nilles III de sleutel van de stad terug had gegeven aan burgemeester Frank Petter werd alles in gereedheid gebracht voor de afscheidsreceptie van Nar Eric.

Volledig scherm
© Chris van Klinken / Pix4Profs
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. BC De Waterstraot in Halsteren heeft polyester vaarwel gezegd, lucht in bouwkot veel frisser: ‘Je ruikt alleen nog de lassers’

    BC De Waterstra­ot in Halsteren heeft polyester vaarwel gezegd, lucht in bouwkot veel frisser: ‘Je ruikt alleen nog de lassers’

    HALSTEREN - Jong en oud is in het bouwkot in de weer, met de kwast of op een andere manier. De grote A-wagen van BC De Waterstraot is weer ontworpen door Perry Schuurbiers en ziet er veelbelovend uit. Verder veel bekende plaatjes, zoals in voorgaande jaren. Maar waar is toch die typische lucht van het bouwkot? De geur van polyester als belangrijkste bouwmateriaal?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom