De Antoniusmolen in Halsteren zelf is een rijksmonument, bescherming staat buiten kijf. Wel woedt er in het dorp een discussie over de waarde van de bijgebouwen, waaronder de woning aan de straatkant.
Volledig scherm
De Antoniusmolen in Halsteren zelf is een rijksmonument, bescherming staat buiten kijf. Wel woedt er in het dorp een discussie over de waarde van de bijgebouwen, waaronder de woning aan de straatkant. © Pix4Profs/Tonny Presser

Actie voor behoud bijgebouwen naast Halsterse molen

HALSTEREN - Buurtbewoners van de Antoniusmolen in Halsteren zijn een actie gestart voor het behoud van de bijgebouwen op het molenerf. ,,Als die gesloopt worden, is er definitief een uniek stukje historie weg”, stelt Jacinta Voorn.

 1. Kleurrijke tekeningen op deuren: kunstenaar Iwaz en bewoners vrolijken Heiningenflat op
  PREMIUM

  Kleurrijke tekeningen op deuren: kunstenaar Iwaz en bewoners vrolijken Heiningen­flat op

  BERGEN OP ZOOM - Wat je zelf maakt, daar blijf je van af. Dat maak je niet zo snel kapot. Zeker niet als kinderen het hebben gemaakt. Dat is het idee achter het deurenproject in de Heiningenflats in Bergen op Zoom. Die zijn voorzien van kleurrijke tekeningen en nu tot een soort van ‘kunst’ verheven. Dat gaat niet alleen vandalisme tegen. Het zorgt ook nog eens voor meer verbondenheid.
 2. Poppodium Gebouw-T bestaat al tien jaar: ‘Klein, maar gezellig’
  PREMIUM

  Poppodium Gebouw-T bestaat al tien jaar: ‘Klein, maar gezellig’

  BERGEN OP ZOOM - Het initiatief kwam destijds van jongeren. Na sluiting van het populaire De Botte Hommel was er geen plek meer waar de jeugd naartoe kon. De gemeenteraad omarmde het idee en zo is Gebouw-T geboren. Vandaag exact tien jaar geleden, opende het poppodium voor het eerst de deuren. Die avond nog voor genodigden, maar daarna volgde een uitverkocht openingsweekend. Iedereen wilde wel even met eigen ogen zien wat er aan het Wilhelminaveld was geboren.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

 1. Geen lantaarnpalen in Deurnse wijk: 'Rien is heel erg teleurgesteld, boos en verdrietig'
  Play

  Geen lantaarnpa­len in Deurnse wijk: 'Rien is heel erg teleurge­steld, boos en verdrietig'

 2. Wilders en Rutte botsen om avondklok
  Play

  Wilders en Rutte botsen om avondklok