Archieffoto van een eerdere Survivalrun.
Volledig scherm
Archieffoto van een eerdere Survivalrun. © Harry Veenstra

Aanstaande zondag survivallen in Steenbergen

STEENBERGEN - Wie graag survivalt, hoeft dit weekend de regio niet te verlaten. In Steenbergen staat namelijk zondag een nieuwe editie van de Survivalrun op de agenda.

Surival Steenbergen, onderdeel van atletiekvereniging Diomedon, organiseert aanstaande zondag de 22e editie van de jaarlijkse survivalrun. Het parcours loopt door de hele stad. ,,We hebben een uitdaging parcours met in totaal 30 hindernissen", vertelt wedstrijdleider Maurice Botermans. ,,De afstanden zijn 9 kilometer, 8,5 kilometer, 6,5 kilometer en een minirun van 1 kilometer voor de kleintjes onder de tien jaar.  De 9 kilometer is de wedstrijdafstand.” 

Nieuwe survivalbaan

Leden van Survival Steenbergen konden zich voorbereiden op de nieuwe baan. Die is namelijk afgelopen weekend in gebruik genomen. ,,De oude baan was afgekeurd en toen hebben we besloten om een nieuwe baan te plaatsen op ons terrein. De baan is 70 meter lang, bestaat vooral uit hout en touwen en heeft veel verschillende hindernissen. De trainers kunnen er goed doorheen lopen, waardoor ze de leden goed kunnen helpen met hun techniek.” Het parcours van de run loopt ook over de nieuwe baan.

Voor het eerst groepsrun

Dat is dit jaar niet het enige nieuwe. ,,We hebben dit jaar voor het eerst een groepsrun. Vanaf vier personen kunnen deelnemers meedoen als groep. Zij lopen het parcours samen en kunnen elkaar helpen met hindernissen. Dit zorgt dat mensen meer plezier krijgen en soms net over hun grenzen durven te gaan. Dit jaar loopt dat gelijk goed, want er doen veertien groepen mee.” 

780 deelnemers hebben zich tot nu toe ingeschreven. Dat is ongeveer gelijk aan de vorige edities. Wie nog mee wilt doen, kan zich zondagmorgen nog inschrijven. Dat geldt enkel voor de afstand van 8,5 kilometer. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom