Veel afval van vuurwerk in de Heiningen in Bergen op Zoom tijdens een eerdere viering van oud- en nieuw. Met het verbod op knalvuurwerk, neemt de overlast toe. Daarom werken gemeente, politie, jeugd- en jongerenwerkers en de vuurwerkhandel in Bergen op Zoom intensief samen om overlast in de kiem te smoren.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel afval van vuurwerk in de Heiningen in Bergen op Zoom tijdens een eerdere viering van oud- en nieuw. Met het verbod op knalvuurwerk, neemt de overlast toe. Daarom werken gemeente, politie, jeugd- en jongerenwerkers en de vuurwerkhandel in Bergen op Zoom intensief samen om overlast in de kiem te smoren. © Mariëtte Den Engelse - Bakker

Aanpak vuurwerk: ‘Het verhaal van iemand die een hand of vinger kwijt is, maakt meer indruk’

BERGEN OP ZOOM - Met het landelijk verbod op knalvuurwerk, neemt de overlast toe. Ruim voor de jaarwisseling klinkt in diverse Bergse wijken geknal. Om die overlast in de kiem te smoren, slaan gemeente, jongerenwerkers, de vuurwerkhandel en de politie nu de handen ineen. 

  1. In het buitengebied geldt het recht van de sterkste: waarom Fiona alleen een huis mag bouwen, als ze veel geld heeft
    PREMIUM

    In het buitenge­bied geldt het recht van de sterkste: waarom Fiona alleen een huis mag bouwen, als ze veel geld heeft

    Het moest de redding worden van het Brabantse platteland: de Ruimte voor Ruimte-regeling. Leegstaande stallen slopen en de kosten terugverdienen met bouwtitels voor riante villa’s. 22 jaar later heeft Brabant de miljoenen nog altijd niet terugverdiend en buigt de hoogste rechter zich over de vraag: Is er eigenlijk wel een stal gesloopt in ruil voor die grote woningen?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom