Volledig scherm
Fons van Tilburg van het Buurtpreventieteam Woensdrecht kaartte eind vorig jaar de slechte staat van de Grindweg aan. © peter van trijen/pix4profs

Aanpak Grindweg Woensdrecht op lange termijn, asfalt brokkelt af aan randen

WOENSDRECHT - Er is voorlopig nog geen oplossing gevonden voor de problemen met De Grindweg in Woensdrecht. 

De weg die van het dorp Woensdrecht richting de polder gaat, ligt er erg slecht bij. Het zijn vooral de verzakkingen in de berm van de weg die gevaar opleveren. Maar ook is de asfaltweg aan de randen aan het afbrokkelen. 

Zware verkeer

De smalle weg wordt vooral gebruikt door landbouw- en vrachtverkeer dat van en naar de polder rijdt. Als het zware verkeer elkaar moet passeren komt men in de tien centimeter lager liggende berm terecht en bestaat het gevaar dat het voertuig in de diepe sloot vlak naast de berm terecht komt. 

De verzakkingen worden veroorzaakt door het water van een dijk die aan een kant van de Grindweg ligt. Het Woensdrechtse dorpsplatform en het buurtpreventieteam hebben er bij de gemeente meerdere malen op aangedrongen om de weg en de berm op te knappen. De gemeente drong er bij het Waterschap Brabantse Delta op aan om snelheid te maken met het ophogen van de berm. 

Eigendom

Vorig jaar beloofde het Waterschap Brabantse Delta, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de berm, om zo snel mogelijk met een oplossing te komen. De weg zelf is eigendom van de gemeente. 

De Woensdrechtse wethouder Jeffrey van Agtmaal zegt dat de gemeente met het Waterschap in overleg is. "We willen de problemen goed oplossen maar dat blijkt moeilijker dan gedacht", zegt van Agtmaal. "Dit wordt iets voor de lange termijn en zal wellicht een flinke investering en werk worden". 

Goede oplossing

Hij benadrukt dat er gedacht wordt aan een goede oplossing. "We voelen niets voor tijdelijk oplapwerk. Beter in één keer goed, dan half werk. Voorlopig treffen we enkel maatregelen op de korte termijn. Maatregelen om het verkeer van de wegrand af te houden door de plaatsing van bermpaaltjes en belijning op 30 cm uit de kant. Ook hebben we waarschuwingsborden geplaatst". 

Op de afslag van de Grindweg met de Oud Hinkelenoorddijk was er forse schade aan het wegdek. "Dit stuk hebben we opnieuw geasfalteerd". 

Om nu al de hele weg opnieuw te asfalteren heeft volgens van Agtmaal geen zin. "Dat kan pas als de bermen opgehoogd zijn". 

Op welke termijn er een oplossing komt durft Van Agtmaal niet te zeggen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’
    UPDATE

    Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’

    BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom