Volledig scherm
© Chris van Klinken/Pix4Profs

Aanhouding Klaas Otto: 'Ze hebben met een soort tank een gat in de zijgevel geramd' (video)

BERGEN OP ZOOM - Klaas Otto en mede-verdachte Janus de V. zijn vrijdagmorgen van hun bed gelicht omdat ze de voorwaarden hebben geschonden waaronder ze door de rechtbank op vrije voeten zijn gesteld. Dat zegt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytedehage. Hij zegt dat bij de actie om kwart over zes een arrestatieteam is gebruikt 'gezien de antecedenten van beide heren'. De raadkamer besliste vrijdag dat de schorsing van de voorlopige hechtenis van Otto en De V. wordt opgeheven. Zij blijven dus in de cel.

De familie van Klaas Otto reageert woedend op het geweld dat de politie heeft gebruikt bij de aanhouding. ,,Ze hebben met een soort tank een gat in de zijgevel geramd. Ik lag op bed en hoorde die zware wagen draaien en keren. Mijn hele raam en een hek liggen eruit. Dat s toch belachelijk. Waarom zo veel geweld? Klaas werkt altijd gewoon mee. Als de politie vraagt of hij komt, dan gaat hij'', zegt echtgenote Nancy.

De vrouw maakt zich vooral zorgen over haar 8-jarige zoontje. ,,Hij lag boven te slapen en is door drie mannen met bivakmutsen op naar beneden gehaald.'' Zelf staat de moeder 'nog helemaal te trillen': ,,Ik kom net uit het ziekenhuis na een operatie. Ik ben in shock. We we wisten ook niet dat het de politie was. Je denkt meteen ook aan een ontvoering of zo, er gebeuren tegenwoordig zo veel van die rare dingen.''

Dat haar man Klaas de voorwaarden voor zijn schorsing heeft overtreden, heeft Nancy niet gemerkt. ,,Daar weet ik niks van.'' Wellicht heeft Otto contact gehad met zijn metgezel Janus de V., die op het zelfde woonwagenkampje aan de Rijsselbergen woont. Beiden worden verdacht van afpersing en mishandeling van een garagehouder uit Bergen op Zoom, een van de drie strafdossiers tegen Otto. De V. mocht van de rechtbank al eerder onder voorwaarden naar huis. De rechtbank bepaalde onder meer dat de twee mannen geen contact met elkaar mochten hebben, evenals met een lijst van slachtoffers, getuigen, mede-verdachten en (politie-)functionarissen.

Volledig scherm
Aanhouding Klaas Otto in zijn woning in Bergen op Zoom Foto Chris van Klinken / Pix4Profs
Volledig scherm
Klaas Otto © ANP
BERGEN OP ZOOM - Klaas Otto en mede-verdachte Janus de V. zijn vrijdagmorgen van hun bed gelicht omdat ze de voorwaarden hebben geschonden waaronder ze door de rechtbank op vrije voeten zijn gesteld. Dat zegt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytedehage. Hij zegt dat bij de actie om kwart over zes een arrestatieteam is gebruikt 'gezien de antecedenten van beide heren'.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom