Volledig scherm
Martien Franken (rechts) overhandigt de pakken koffie aan Jan den Ridder van Goed Ontmoet. © Lionsclub Bergen op Zoom

2290 pakken koffie voor Voedselbank Goed Ontmoet

BERGEN OP ZOOM - Koffiepunten van Douwe Egberts inleveren voor Voedselbank Goed Ontmoet. Inwoners van Bergen op Zoom, Steenbergen, Woensdrecht en Tholen deden het massaal. Het resultaat: Goed Ontmoet heeft maar liefst 2290 pakken koffie gekregen.

Die worden aan de voedselpakketten voor de cliënten van de West-Brabantse voedselbank toegevoegd en de komende weken verspreid.

1.117.901 punten

Het inzamelen van de koffiepunten was een actie van de Lions Club. ,,We kijken tevreden terug omdat we 1.117.901 punten hebben ontvangen wat 2290 pakken koffie heeft opgeleverd'', zegt Hans Aalders van de plaatselijke Lions. Met zoveel punten staat de regio Bergen op Zoom landelijk op een derde plek. Want de actie met de koffiepunten is iets dat alle Lionsclubs over heel Nederland hebben gedaan eind vorig jaar. ,,De inwoners hebben massaal gereageerd'', aldus Aalders over het succes van de inzameling hier. Landelijk wisten alle Lionclubs samen maar liefst 44 miljoen DE-koffiepunten in te zamelen. 

Luxe

Inmiddels heeft Martien Franken, coördinator namens de Lions voor de koffiepuntenactie, de pakken met koffie aan Goed Ontmoet overhandigd. Een pak koffie is voor de voedselbank nog altijd een luxe product. En daarom toonde Jan den Ridder van Goed Ontmoet zich zeer gelukkig met het cadeautje van de Lions.

Vervolg

Vanwege het succes krijgt de actie een vervolg. In december van dit kaar komen er op tal van plekken in stad en regio weer verzameldozen te staan. En wie door het jaar heen zijn koffiepunten wil inleveren voor Goed Ontmoet kan vanaf nu terecht in de Abraham de Haanstraat 14 waar een permanente verzameldoos staat. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom