Het Markiezenhof moet fors bezuinigen en de inkomsten moeten omhoog. De gemeente wil daarom de begane grond voor 120.000 euro per jaar verhuren aan een horeca-ondernemer.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Markiezenhof moet fors bezuinigen en de inkomsten moeten omhoog. De gemeente wil daarom de begane grond voor 120.000 euro per jaar verhuren aan een horeca-ondernemer. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

120.000 euro huur voor horeca op begane grond Markiezenhof: ‘Een schier onmogelijke opgave’

BERGEN OP ZOOM - De hele benedenverdieping van het Markiezenhof verhuren aan een commerciële horeca-ondernemer die daar jaarlijks 120.000 euro voor neer moet tellen. Zo wil de gemeente Bergen op Zoom de inkomsten van het stadspaleis vergroten. 

  1. Bisdommen roepen kerken op om nachtmis overdag te vieren: ‘Kerk mag geen bron van besmetting zijn’

    Bisdommen roepen kerken op om nachtmis overdag te vieren: ‘Kerk mag geen bron van besmetting zijn’

    BREDA - De Rooms-Katholieke Kerk schrapt per direct alle vieringen na 17.00 uur. Ook tijdens Kerstmis zullen de aangescherpte maatregelen gelden, zo meldde de Rooms-Katholieke Kerk woensdag. De vraag aan de parochies is om Kerstmis zoveel mogelijk overdag te vieren. De Nederlandse bisdommen hebben hiertoe besloten ‘in verband met de huidige ontwikkelingen op het gebied van de coronapandemie’.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom