Volledig scherm
Ontwikkelmaatschappij Gebri bouwt de eerste tot en met de derde verdieping van het voormalige ABN AMRO-kantoor aan de Burgemeester van Hasseltstraat in Bergen op Zoom om tot een appartementencomplex met 12 woningen. Ze zijn begin 2018 gereed. © Henk Van Ingen

12 appartementen in voormalig Bergs ABN Amro-kantoor

BERGEN OP ZOOM - Ontwikkelmaatschappij Gebri tovert de bovenste verdiepingen van het voormalige ABN Amro-kantoor aan de Burgemeester van Hasseltstraat in Bergen op Zoom om tot een appartementencomplex met twaalf woningen. De verbouwing van het pand begint voor of na de zomervakantie.

De appartementen komen op de eerste tot en met de derde verdieping en hebben een oppervlakte van zestig tot zeventig vierkante meter. ,,Ze krijgen een degelijke afwerking en worden voorzien van een keuken en badkamer", zegt Jos Slaats van Gebri. 

Ook probeert de ontwikkelmaatschappij de woningen zo energiezuinig mogelijk te maken. ,,We streven zoveel mogelijk naar nul op de meter. Maar het is een oud gebouw en dat maakt het lastig om het helemaal energieneutraal te maken."

Slaats verwacht dat de huizen begin volgend jaar klaar zijn. De huurappartementen worden in de markt gezet voor tussen de 800 en 900 euro per maand. Daar krijgen de huurders ook een parkeerplaats bij op de parking achter het gebouw. ,,Er is een parkeerplaats aanwezig met 17 a 18 plekken. Een aantal daarvan is ook voor de zaken die zich op de begane grond bevinden." Op dit moment neemt uitzendbureau Randstad daar al de nodige vierkante meters in. Binnenkort komt daar een tweede onderneming bij; De Sleutelman. ,,Dat is een sleutelmaker. Daarmee hebben we het gedeelte op de begane grond gevuld."

Het voormalige ABN AMRO-gebouw is slechts een van de vele projecten die Gebri op de rol heeft staan. Zo wil de ontwikkelmaatschappij een wijkje realiseren op de plek van de voormalige Albert Heijn aan de Vlaszak en is het drukdoende rondom en in De Zeeland.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom