Volledig scherm
Hennepkwekerijen opgerold in West-Brabant. © Thinkstock

11 hennepkwekerijen opgerold in diverse plaatsen in West-Brabant

WEST-BRABANT - De politie heeft woensdag in West-Brabant in totaal 11 hennepkwekerijen opgerold. Ook werden enkele personen aangehouden in Oosterhout en Breda. Dat meldt de politie.

In Halsteren stonden in een pand aan de Buurtweg 486 planten en in Roosendaal werden op een adres aan de Damastberg 301 planten gevonden. In Dinteloord bezocht de politie twee adressen: aan de Oostgroeneweg werden 420 planten gevonden en aan de Van Heemskerckstraat stuitten agenten op 800 gram hennep.

In Oosterhout stonden in een pand aan de Jacob Catslaan 108 hennepplanten, 1808 stekjes en lag er bijna 1,5 kilo henneptoppen. Hier werden twee verdachten opgepakt: een 58-jarige bewoonster en een 20-jarige vrouw uit Oosterhout werden aangehouden. 

Op een adres aan de Vreeburg in Oosterhout bleken 301 hennepplanten te staan.

Aan de Fatimastraat in Breda lag op een adres ruim 5 kilo henneptoppen. In dezelfde stad werden aan de Meulebekestraat 241 hennepplanten gevonden. In de Meulebekestraat werd een 28-jarige man uit Breda aangehouden.

In Waalwijk werden op een adres aan de Grotestraat 162 planten gevonden en in een pand aan de Talmastraat 89 planten. In Tilburg werden nog 300 planten gevonden op een adres aan de Jan Evertsenstraat.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom