Volledig scherm
Luchtfoto van vliegbasis Woensdrecht.

100 jaar militaire luchtvaart gevierd in Woensdrecht

HOOGERHEIDE - Defensie staat dit jaar stil bij 100 jaar militaire luchtvaart; een feest dat op alle Nederlandse luchtmachtbases gevierd wordt.

Ook op vliegbasis Woensdrecht. BN DeStem belicht daarom in een vijfdelige serie verschillende aspecten en belangrijke momenten uit de historie van de Woensdrechtse basis. In BN DeStem van zaterdag aflevering 1, over de roerige jaren '80.

Woensdrecht wordt in die periode landelijk nieuws, wanneer de komst van 48 kruisraketten naar de basis in de Zuidwesthoek wordt aangekondigd. Felle protesten zijn het gevolg. Woensdrechtenaar Loe Baltussen, destijds woordvoerder op de basis, blikt terug op één van de heftigste periodes van de vliegbasis Woensdrecht.

  1. Leer kind op school om te gaan met emoties
    Geef uw mening

    Leer kind op school om te gaan met emoties

    Het leren omgaan met emoties zou een vast onderdeel moeten worden op scholen. De druk die veel opgroeiende kinderen vandaag de dag voelen, zorgt bij steeds meer van hen voor problemen. Een reden daarvoor is dat zij vaak niet weten om te gaan met de emoties die daarmee gepaard gaan. Dit kan leiden tot depressies en in het ergste geval (pogingen tot) zelfmoord. In 2017 pleegden bijna twee keer zoveel Nederlandse jongeren zelfmoord ten opzichte van het jaar daarvoor.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom