Volledig scherm
© Jay Leno's Garage

Zo voelt rijden in de Tesla Roadster, de snelste auto ter wereld

VideoMet een sprint van 0 tot 100 km/u in minder dan twee seconden wordt de volgende Tesla Roadster een stevige uitdaging voor je nekspieren. Televisiester Jay Leno spreekt uit ervaring.

Met drie elektromotoren, 10.000 Nm aan koppel (trekkracht), een top van 400 km/u en een sprint van 1,9 seconden naar 100 km/u wordt de Tesla Roadster de snelst accelererende straatauto ooit gemaakt. De auto accelereert zelfs sneller dan een Formule 1-auto of de spectaculaire Bugatti Veyron.

Het duurt nog zeker twee jaar voordat de nieuwe Tesla Roadster gereed voor productie is, maar Jay Leno mocht alvast plaatsnemen in een prototype.

In het programma Jay Leno’s Garage rijdt de Amerikaanse televisiester met de meest exclusieve auto’s ter wereld. Zelf heeft hij ook een grote autocollectie. Daar komt binnenkort de toekomstige Tesla Roadster bij: nadat hij stevig tegen zijn zetel werd gedrukt tijdens een eerste testrit met Tesla-designer Franz Von Holzhausen, riep Leno uit dat hij de auto wel zou kopen. 

Tesla's eerste model was ook een Roadster, maar die auto was gebaseerd op de bestaande Lotus Elise. Het nieuwe model lijkt er nauwelijks op. Want waar de oude Roadster nog een tweezitter was, is er in de nieuwe Roadster plaats voor vier personen. De nieuwe Tesla Roadster komt in de video pas bij minuut 3:30 in beeld, maar in de kleine twee, resterende minuten zien we meer van de Roadster dan we tot dusver gezien hebben.