Volledig scherm
© AFP

Zelfs Lamborghini schakelt over op de productie van mondmaskers

In navolging van veel andere autofabrikanten is nu zelfs de Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini overgeschakeld op de productie van mondmaskers en beschermende brillen voor medisch gebruik. 

Het dochterbedrijf van de Volkswageng Groep is het zoveelste bedrijf in rij dat mondmaskers begint te produceren vanwege de coronacrisis. In Italië gingen andere producenten van luxegoederen of kledij Lamborghini voor. Armani bijvoorbeeld maakt beschermende kledij en ook Prada heeft het roer omgegooid.

De producten van Lamborghini gaan naar een ziekenhuis in Bologna, een stad in het noorden van Italië nabij het hoofdkwartier van het merk in Sant'Agata Bolognese.

Lamborghini produceert nu ook beschermende brillen voor verplegers en artsen in de ziekenhuizen. Ze gebruiken hier 3D-printers voor.
Volledig scherm
Lamborghini produceert nu ook beschermende brillen voor verplegers en artsen in de ziekenhuizen. Ze gebruiken hier 3D-printers voor. © AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
  1. ‘Heeft mijn Porsche een computerfout en moet ik dat accepteren?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Heeft mijn Porsche een computer­fout en moet ik dat accepteren?’

    ,,Bij de aflevering van mijn Porsche Macan (2,0 liter viercilinder) meldde de boordcomputer dat ik 17.000 km of een jaar met de olie kon doen, terwijl de documentatie 30.000 km of 2 jaar voorschrijft. Het wordt door een sensor en de computer bepaald, zegt mijn dealer. Dat is niet waar: elke keer staat er weer 17.000 km of 1 jaar. Ik denk dat die computer verkeerd is geprogrammeerd. Dat kost mij elk jaar 400 euro aan olie. Moet ik dit zomaar accepteren?”, vraagt lezer Paul Pardon.