Als je als overheid zegt dat mensen niet moeten gaan hamsteren, heeft dat vaak een omgekeerd effect. Dat blijkt ook in de VS, waar een tekort dreigt na een cyberaanval op een pijpleiding.
Volledig scherm
Als je als overheid zegt dat mensen niet moeten gaan hamsteren, heeft dat vaak een omgekeerd effect. Dat blijkt ook in de VS, waar een tekort dreigt na een cyberaanval op een pijpleiding. © REUTERS

Witte Huis waarschuwt hamsterende inwoners: ‘Vul geen plastic zakken met benzine’

Het Amerikaanse Witte Huis waarschuwt Amerikanen om voorzichtig te zijn bij het hamsteren van brandstof na de cyberaanval op een belangrijke pijpleiding. Het blijkt zelfs nodig te waarschuwen om niet met plastic zakken naar benzinestations te trekken om die te vullen. “Als mensen wanhopig worden, denken ze niet meer helder na”, klinkt het.

  1. ‘Smokkelen’ aan de grens: Belgen en Nederlanders wisselen boodschappen uit
    PREMIUM

    ‘Smokkelen’ aan de grens: Belgen en Nederlan­ders wisselen boodschap­pen uit

    De jaren vijftig zijn terug in het tweelandendorpje Overslag, nabij het Belgische Wachtebeke. Buren smokkelen er opnieuw ouderwets boter over de grens. Al is grenzeloze burenliefde een beter woord. Belgische Overslagnaren halen chocolade paaseitjes en boterkoeken aan hun kant van de grens, de Nederlanders helpen de Belgen aan hun favoriete zakje drop. Alle boodschappen worden netjes, en volledig volgens de regels van de coronakunst, over de grens gezet.