Volledig scherm
© RV

Waarom is DS niet bij Citroën-dealer aan te schaffen?

Vraag & AntwoordWij hebben onlangs een DS 3 Crossback aangeschaft. Tot nu toe kochten wij onze Citroëns en ook een DS 4 bij de dealer in Gorinchem. Maar door de nieuwe marketingformule van DS kan dat niet meer bij deze Citroën-dealer en worden wij gedwongen onze aankoop in Breda, Utrecht of Amersfoort te doen. Wat vindt u daarvan? -Anneke en Han Wulffraat

Moederbedrijf PSA wil DS nadrukkelijk als zelfstandig merk in de markt zetten. Waren de DS-modellen enkele jaren geleden nog gewoon Citroëns in een chiquer jasje, sinds de DS 7 wordt geprobeerd de auto’s origineler te maken. Om het onderscheid te benadrukken is de verkoop tot een klein aantal DS-dealers beperkt en daar is de klant de dupe van. Ik vind dat automerken met dit soort marketingformules soms echt de belangen van de klant uit het oog verliezen.

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboortestreek van Ferrari
    Video

    Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboorte­streek van Ferrari

    De beroemde Italiaanse steden Parma en Modena, dwars door de geboortestreek van Ferrari: tijdens de vierde etappe van de Mille Miglia komt de finish in Brescia in zicht. Hoewel het er in deze klassieker-rit allang niet meer om gaat wie het hardste rijdt, moedigt nota bene de Italiaanse politie de deelnemers aan om het gas erop te houden. Het is tegenwoordig echter een 'regelmatigheidsrit’. Na bijna 1800 kilometer zijn de winnaars bekend: Giovanni Moceri en Daniele Bonetti met hun Alfa Romeo 6C 1500 SS uit 1928. Videoverslag van presentator Werner Budding en cameraman Patrick Johannes.