De brandende truck in Apeldoorn leverde een stortvloed aan verkeersboetes op: 152 automobilisten zijn op de bon gegaan omdat zij de brand filmden in plaats van hun aandacht op de weg hielden.
Volledig scherm
De brandende truck in Apeldoorn leverde een stortvloed aan verkeersboetes op: 152 automobilisten zijn op de bon gegaan omdat zij de brand filmden in plaats van hun aandacht op de weg hielden. © Verkeerspolitie Oost-Nederland

Voor bijna 40.000 euro aan boetes uitgedeeld wegens filmen brandende vrachtwagen A50

De heftige truckbrand in Apeldoorn gisteren, heeft de politie tienduizenden euro’s aan verkeersboetes opgeleverd. Maar liefst 152 automobilisten kregen een boete omdat zij het ongeluk filmden met hun telefoon terwijl zij achter het stuur zaten.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.