Volledig scherm
VW T6-bus. © Volkswagen

Volkswagen roept wereldwijd 33.751 busjes terug wegens brandgevaar

Volkswagen roept wereldwijd ruim 30.000 exemplaren terug van de huidige generatie T6-busjes. Doordat een zijpaneel van het busje niet helemaal waterdicht is, zou er eventueel brand kunnen ontstaan bij de elektrische achterklep.

Het gaat om Volkswagen-bussen met een korte wielbasis, elektrische achterklep en een elektrische schuifdeur, die zijn geproduceerd tussen 23 juli 2015 en 13 mei 2019. De oorzaak is een niet-waterdicht zijpaneel boven de bedieningseenheid voor de elektrische achterklep.

Vooral wanneer de auto wordt gereinigd met een hogedrukreiniger, kan er water binnendringen in het busje. Wanneer dit herhaaldelijk gebeurt, kan de besturingseenheid beschadigen en vervolgens kortsluiting veroorzaken. 

Om die problemen voor te zijn heeft Volkswagen besloten de duizenden busjes terug te roepen en na te laten kijken. Wie zijn T6 na laat kijken moet rekenen op een reparatie van een uur en zich vanaf 22 juli bij de garage melden.

 1. Waarom moeten elektrische auto’s zo snel zijn?
  VRAAG & ANTWOORD

  Waarom moeten elektri­sche auto’s zo snel zijn?

  Elektrische, emissievrije auto’s zijn een zegen voor het milieu, maar door hun hoge gewicht en grote vermogen kunnen ze meer schade bij een ongeval aanrichten. Wanneer de tweedehandsjes straks in handen komen van jongelui die nu snelle, oudere BMW’s, Audi's en GTI’s rijden, voorzie ik meer verkeersslachtoffers. Is daar onderzoek naar gedaan? Waarom zetten fabrikanten niet meer in op zuinigheid en minder op sprintvermogen? –Erik Stoutjesdijk
 2. Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

  Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

  Sinds de invoering van de nieuwe benzine E10 kiezen steeds meer Nederlanders voor duurdere ‘premium’ brandstoffen. Autobezitters zijn bang dat de vervanger van Euro 95 hun auto stuk maakt, maar volgens experts is dat niet terecht. ,,E10 geeft minder problemen dan mensen denken, maar door allerlei indianenverhalen zijn ze meer geld kwijt dan nodig. Al moeten vooral bezitters van motorfietsen, brommers en klassiekers wel opletten.”