Volledig scherm
Topman Herbert Diess van Volkswagen maakte de investering bekend tijdens de autoshow van Detroit. © REUTERS

Volkswagen investeert 700 miljoen euro in Amerikaanse fabriek voor elektrische auto's

Autofabrikant Volkswagen steekt 800 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 700 miljoen euro, in een Amerikaanse fabriek waar elektrische auto's moeten worden gebouwd. Dat heeft topman Herbert Diess tijdens de autoshow van Detroit bekendgemaakt.

De investering levert duizend extra banen op in de bestaande VW-fabriek in Chattanooga in de staat Tennessee. Daar lopen in 2022 de eerste elektrische Volkswagens van het type ID Crozz van de band. De eerste elektrische auto's van het merk VW komen eind dit jaar al op de markt. Die worden in het Duitse Zwickau gemaakt.

Ook in Emden, Hannover, Dresden, het Tsjechische Mlada Boleslav en in Anting en Foshan in China worden uiterlijk in 2025 elektrische auto's geproduceerd. In totaal wil Volkswagen de komende jaren meer dan twintig volledig elektrische modellen op de markt brengen. In 2025 wil de Volkswagen Groep een miljoen elektrische auto's per jaar verkopen.

Audi heeft zojuist, als een van de eerste merken in de Volkswagen Groep, een volledig als elektrische auto ontwikkeld model uitgebracht, de e-Tron: