ANP
Volledig scherm
© ANP

‘Veroorzaakt E10-benzine meer autobranden?’

VRAAG & ANTWOORD,,Het valt mij op dat na de invoering van de nieuwe E10-benzine meer voertuigen tijdens de rit in de brand vliegen. Hoe komt dat?”, vraagt lezer B. Latté. 

 1. Met één hand aan het stuur is toch gevaarlijk?
  VRAAG & ANTWOORD

  Met één hand aan het stuur is toch gevaarlijk?

  ‘Ik zie heel vaak dat mensen het stuur met één hand vasthouden, liefst leunend bovenop het stuur. Dat staat blijkbaar ruig. Ik zie het ook op tv als er wordt gefilmd in een auto. Wordt er bij de rijles niet meer op gewezen dat dit gevaarlijk is?’, vraagt lezer B. van de Kerkhof in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Je hebt totaal geen controle over het voertuig wanneer er iets gebeurt en je bent altijd te laat met corrigeren.’
 2. ‘Kleine autoraampjes zijn lastig voor hulpverleners’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Kleine autoraam­pjes zijn lastig voor hulpverle­ners’

  ,,Als een auto in het water belandt, is het vooral voor de passagiers achterin steeds moeilijker om via de ramen de auto te verlaten. De achterste zijramen van nieuwe auto’s worden steeds kleiner. En ze zijn steeds vaker donkergetint, waardoor hulpverleners moeilijk een inschatting kunnen maken van eventuele inzittenden. Legt de functionaliteit het af tegen kunstzinnigheid?”, vraagt lezer Gerrit Visser zich af.