30 kilometer
Volledig scherm
30 kilometer © AD

Veilig Verkeer Nederland wil 30 km/u in alle steden en dorpen als norm

Als het aan Veilig Verkeer Nederland ligt, wordt een maximumsnelheid van 30 km/u de norm in de bebouwde kom en wordt 50 km/u de uitzondering. Nu is het nog andersom. De lagere maximumsnelheid kan volgens de organisatie veel leed voorkomen.

3 reacties

 • Piet Baremans

  2 maanden geleden
  Ik woon in een 30-km zone. Op een uitzondering na, houdt zich niemand daar aan. Vooral de zogenaamde ervaren rijders hebben het lak aan alle verkeersregels als ze die al onder de knie hebben en maken hun eigen regels.
 • kritisch

  2 maanden geleden
  Nog even en dan wil vvn dat iedereen met de fiets door de bebouwde kom gaat rijden en er buiten de dorpen en steden parkeerplaatsen voor auto’s komen. En het is een schatting dat er minder doden cq gewonden kunnen komen. Is niet op feiten gebaseerd
 • Jos Bogers

  2 maanden geleden
  Wie gaat dat controleren?
 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”