Roald met zijn geliefde Puch. Met zijn vader Norman maakte hij tochtjes door Den Haag, tot Den Haag een milieuzone instelde.
Volledig scherm
PREMIUM
Roald met zijn geliefde Puch. Met zijn vader Norman maakte hij tochtjes door Den Haag, tot Den Haag een milieuzone instelde. © privé

Vader strijdt voor overleden zoon om met Puch de stad in te mogen: ‘Nu maak ík tochtjes’

Een 2-takt-Trabant die zestien keer zo vervuilend is als een Puch mag wel door Den Haag rijden. De Puch niet. Maar toen Norman ter Bals voor zijn ernstig zieke zoon dit argument tegen de milieuzone aandroeg, kreeg hij nul op het rekest. Hij stapte naar de rechter. Maar heeft stiekem een betere oplossing. 

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Ard en Arnoud duiken in bizarre autocollectie van Ad Palmen: ‘Hij was meer dan verborgen kluizenaar’
  PREMIUM

  Ard en Arnoud duiken in bizarre autocollec­tie van Ad Palmen: ‘Hij was meer dan verborgen kluizenaar’

  Ze schreven al vier boeken over autoverzamelingen en haalden daarmee al vele geheimen (en verdwenen auto’s) boven water. Nu buigen vader Ard (70) en zijn zoon Arnoud op de Weegh (34) zich over de in Dordrecht aangetroffen autocollectie van Ad Palmen (82). Én over Ad Palmen zelf. ,,Hij heeft ruim tweehonderd auto’s van de sloophamer gered, hij verdient dit.’’
  Gorinchem, Elst, Dordrecht