Volledig scherm
© Toyota

Toyota Supra en BMW Z4: twee zielen, één gedachte

Toyota onthult in Detroit de volledig nieuwe Toyota GR Supra, de vijfde generatie van Toyota’s sportauto Supra. De auto is technisch gezien gebaseerd op de BMW Z4.

De nieuwe Toyota GR Supra is uitgerust met een voorin geplaatste zescilinder lijnmotor met 340 pk en achterwielaandrijving. De maximale trekkracht bedraagt 500 Newtonmeter. De auto is leverbaar in oktober met keus uit twee uitvoeringen, de Legend en Legend Premium. De prijzen starten bij 81.995 euro.

Volledig scherm
© Toyota

De 3.0-liter zescilinder-in-lijn motor is uitgerust met een twin-scroll turbo en is gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie. De combinatie van een korte wielbasis, een grote spoorbreedte, een laag gewicht, een extra stijve carrosserie en een laag zwaartepunt belooft ongefilterd rijplezier.

Volledig scherm
© Toyota

Volgens Toyota is de nieuwe Supra een waardige opvolger van eerdere generaties Supra en hun geestelijke vader, de zeldzame Toyota 2000GT uit eind jaren 60. Het interieur moet volgens Toyota de bestuurder het gevoel geven dat hij in een eenpersoons racewagen zit. Dat is dan wel een racewagen van BMW, want veel elementen, zoals motor en bak zijn rechtstreeks overgenomen van het Duitse merk.

Volledig scherm
© Toyota