Volledig scherm
© Tesla/Weibo

Tesla voedt geruchten over mogelijke ‘Model 2’

Tesla is in China, de grootste markt voor elektrische auto's ter wereld, aan een charmeoffensief begonnen. Naast de recente opening van de Gigafactory 3 in Shanghai heeft de Amerikaanse autobouwer ook plannen om een lokaal R&D-centrum te openen, met de ontwikkeling van een klein instapmodel als één van de voornaamste prioriteiten.

De tsunami aan Cybertruck-nieuws is nog maar net gaan liggen, en daar tovert Elon Musk alweer een nieuw konijn uit zijn hoge hoed. Een mysterieuze conceptauto dit keer, van wat volgens ingewijden wel eens de voorbode van een nóg kleinere Tesla, de Model 2, zou kunnen worden. De foto werd door Tesla zelf verspreid op Weibo (het Chinese equivalent van Facebook), en moet jonge designers warm maken om een Chinese Tesla met wereldwijde ambities te ontwikkelen.

Hoewel de designschets veel weg lijkt te hebben van de toekomstige Model Y – een SUV op basis van de Model 3 – zou het wel degelijk om een gloednieuw (instap-)model gaan. Of de auto ooit in productie gaat, en of hij ook naar Europa komt, zal de toekomst uitwijzen.

Mis het niet. Al het nieuws over auto’s en mobiliteit, gratis in je mailbox: schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief Auto