Volledig scherm
Tesla Model X © EPA

‘Tesla gaat minder auto’s van de Model S en Model X produceren’

Tesla heeft de productiedoelen voor de Model S en X aanzienlijk verlaagd. Dat verklaren verscheidene werknemers en oud-personeelsleden tegenover persbureau Bloomberg. Beleggers en analisten vrezen dat de vraag naar de duurdere modellen van Tesla afneemt en zij maken zich zorgen om de winstgevendheid van het bedrijf.

Tesla heeft inmiddels bevestigd dat er minder productietijd is ingeruimd voor de Model S sedan en de Model X SUV. Dat hangt samen met het besluit om geen bestellingen meer aan te nemen van de goedkopere versies van die modellen met een batterij met kleinere capaciteit. Verder stelt Tesla dat de productie efficiënter is geworden.

Tesla wil niet zeggen of er ook minder voertuigen van de twee duurdere modellen worden geproduceerd. De autofabrikant maakt zich momenteel op voor de introductie van de kleinere en goedkopere Model 3 in Europa. Vorige week maakte Tesla bekend het personeelsbestand met 7 procent in te krimpen. Bovendien werd bekend dat het snelladen bij Tesla's eigen Superchargers 30 procent duurder wordt.

  1. Rus stunt met achteruit racende Lada. En Elon Musk vindt dat ‘geweldig’
    Video

    Rus stunt met achteruit racende Lada. En Elon Musk vindt dat ‘geweldig’

    Het is inmiddels een hit op YouTube: een Lada die met extreem hoge snelheid achteruit lijkt te rijden. Het is echter schijn, want een Russische tiener keerde simpelweg het koetswerk van zijn oude roestbak om, waardoor de bestuurder gewoon de ervaring heeft dat hij vooruit rijdt. De stuntrijder, Sergei Artushchenko, vroeg via social media om een reactie van Elon Musk, de topman van Tesla. En die reageerde vervolgens in het Russisch met één woord: ‘Geweldig’.