ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Siemens voorspelt: 'Nederland eerste land waar autobezit verdwijnt’

De deelauto slaat nog nauwelijks aan, maar toch zal Nederland één van de eerste landen in de wereld zijn waar het autobezit verdwijnt. Dat verwacht althans Siemens dat momenteel voor NS, RET en HTM een revolutionaire reis-app ontwikkelt.

1 reactie

 • Marc Lee

  1 jaar geleden
  Goede zaak! Hoewel auto's in bepaalde gevallen zeker een uitkomst is, nemen zij samen zoveel ruimte in dat zij én de leefbaarheid in steden belemmeren, én überhaupt niet in staat zijn om iedereen te vervoeren in een stad. Goed OV kan dit wel en is uiteindelijk ook veel goedkoper. En mocht je écht een keer een auto nodig hebben, zoals om een paar kasten te vervoeren, dan kun je natuurlijk altijd nog van een deelauto gebruikmaken! OV is de toekomst, al valt er nog wel veel te verbeteren, ook in NL
 1. Talloze automobilisten maandagochtend te laat door horrorspits (en ook tijdens daluren zijn er problemen)
  PREMIUM

  Talloze automobi­lis­ten maandagoch­tend te laat door horror­spits (en ook tijdens daluren zijn er problemen)

  Door een ongeval met drie vrachtwagens en enkele auto’s was de A27 bij Utrecht maandagmorgen urenlang gestremd. Voor automobilisten was het een horrorspits: ze waren soms uren later op hun bestemming. Het ongeluk was een incident, maar het kan zo opnieuw gebeuren. De wegen rond Utrecht lopen namelijk weer helemaal vol. Niet alleen in de spits, maar nu ook in de ‘stille uren’ overdag.