Volledig scherm
Renault Twingo © Renault

Renault komt met goedkope(re) elektrische auto, gebaseerd op de Twingo

Renault komt nog dit jaar met een nieuwe, volledig elektrische auto: de Twingo Z.E. Hij moet kopers over de streep trekken die de bestaande Renault Zoe te duur vinden.

Dat Renault een Twingo Z.E uit de hoge hoed tovert, is geen verrassing. Immers, de compacte stadsauto (met de motor achterin) deelt zijn technische basis met de Smart ForTwo, die na een facelift nog uitsluitend met elektrische aandrijving door het leven gaat. 

Hoewel de elektrische Twingo in maart al zal debuteren op de autoshow van Genève, hult Renault zich nog in stilzwijgen als het om de specificaties gaat. Misschien koopt Renault de aandrijflijn in bij Smart en die bestaat uit een 82 pk sterke elektromotor en een slechts 17,6 kWh sterk accupakket.

  1. ‘Na zes jaar kunnen autobanden toch nog steeds goed zijn?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Na zes jaar kunnen autobanden toch nog steeds goed zijn?’

    ,,Mijn verzekeringsmaatschappij vergoedt de kosten van een klapband slechts ten dele als die band ouder is dan zes jaar. Hierbij wordt de productiedatum gehanteerd. Dit is toch onredelijk, milieuonvriendelijk en slecht voor mijn portemonnee? Als meer dan zes jaar oude banden wel door de apk komen, mag ik aannemen dat daarbij gekeken is naar haarscheurtjes en de algehele conditie‘’, vraagt lezerJos de Graaf zich af.