Een opmerkelijk beeld: twee politiewagens botsen in de verlaten straten van Milaan
Volledig scherm
Een opmerkelijk beeld: twee politiewagens botsen in de verlaten straten van Milaan © Facebook ‎Fabrizio Hennig

Politieauto's botsen op elkaar in lege straten van Milaan

In de verlaten straten van Milaan zijn twee politieauto's er in geslaagd om op elkaar te botsen. Het opmerkelijke beeld ging meteen viraal in Italië. Het land is volledig in lockdown om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Gelukkig vielen er geen gewonden. Of de agenten achter het stuur iets kwalijk te nemen valt, is te betwijfelen. De bemanningen van beide wagens waren een scooter aan het achtervolgen. De bestuurder daarvan probeerde iets te stelen uit een auto, maar was op heterdaad betrapt. De scooter haalde met hoge snelheid gevaarlijke manoeuvres uit. In een poging hem zeker niet kwijt te raken, botsten de twee achtervolgende politiewagens op elkaar.

De bestuurder (45) van de scooter werd verderop ingerekend door een derde patrouille. Zijn brommer bleek gestolen. 

Italië is al sinds 10 maart in lockdown. Mensen die zich niet houden aan de regels rond de lockdown, riskeren boetes tussen de 400 en 3.000 euro. Wie positief test op het virus en de verplichte thuisquarantaine negeert, riskeert zelfs een gevangenisstraf tot vijf jaar. 

 1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
  INTERVIEW

  Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

  Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”
 2. ‘Heeft mijn Porsche een computerfout en moet ik dat accepteren?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Heeft mijn Porsche een computer­fout en moet ik dat accepteren?’

  ,,Bij de aflevering van mijn Porsche Macan (2,0 liter viercilinder) meldde de boordcomputer dat ik 17.000 km of een jaar met de olie kon doen, terwijl de documentatie 30.000 km of 2 jaar voorschrijft. Het wordt door een sensor en de computer bepaald, zegt mijn dealer. Dat is niet waar: elke keer staat er weer 17.000 km of 1 jaar. Ik denk dat die computer verkeerd is geprogrammeerd. Dat kost mij elk jaar 400 euro aan olie. Moet ik dit zomaar accepteren?”, vraagt lezer Paul Pardon.