Plan: rekeningrijden en betalen per gram CO2

VideoElektrische auto’s moeten de komende jaren forse subsidies krijgen om de vergroening van het wagenpark te versnellen. En er moet een vorm van rekeningrijden komen die gekoppeld wordt aan de CO2-emissie. Een brede coalitie van ANWB, Natuur & Milieu, Bovag, RAI, VNA en een bont gezelschap oud-politici presenteren vandaag een nieuw autobelastingplan 2022-2030.

2 reacties

 • Leo Janssens

  7 maanden geleden
  En hoe moet ik die auto gaan betalen?? Moet wel rijden voor woon werk maar krijg geen reiskosten vergoeding voor. Ook mijn caravan maar weggooien, dag vakantie. Willem, touringcar chauffeur.
 • Ester Punt

  7 maanden geleden
  Goedkope elektrische auto's tot 40.000 euro wat je goedkoop noemt!! Leuk als je een eigen oprit hebt en een eigen laadpunt, zie je het al voor je in een wijk met rijtjes woningen al die kabels over de stoep!! Wat een hoop onzin!!
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?