File op de A20 bij Schiebroek. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
File op de A20 bij Schiebroek. Foto ter illustratie. © Frank de Roo

Opnieuw veel Rotterdamse snelwegen in file top 10 van Nederland

Wie in het afgelopen jaar in de regio Rotterdam reed, stond opnieuw vaak in de file. Zes Rotterdamse snelwegen staan in de landelijke top 10 van filewegen. De A20 tussen Rotterdam-Schiebroek en het Terbregseplein staat dik bovenaan. 

 1. Terug naar het ‘oude normaal’? Zo is het kantoor veranderd sinds corona
  PREMIUM

  Terug naar het ‘oude normaal’? Zo is het kantoor veranderd sinds corona

  Met het schrappen van de laatste nog geldende coronamaatregelen lijkt, precies twee jaar na het begin van de crisis, het ‘oude normaal’ eindelijk terug. Toch zal niet alles hetzelfde zijn als voorheen. Bedrijven zijn de meerwaarde van thuiswerken in gaan zien en kiezen daarom massaal voor een drastische herinrichting van de werkomgeving. ,,Het fysieke kantoor wordt meer een ontmoetingsplek dan een werkplek.’’
 2. Jaco omzeilt de files straks op een bijzondere manier: ‘Het heeft voor mij alleen maar voordelen’
  PREMIUM

  Jaco omzeilt de files straks op een bijzondere manier: ‘Het heeft voor mij alleen maar voordelen’

  Met de Haringvlietbrug in juni en juli dicht voor onderhoud heeft hij een probleem. Zoals zoveel forenzen maakt Jaco Wolfert dagelijks gebruik van de A29 en het Hellegatsplein om bij zijn bakkerij in Den Bommel te komen. In een ‘takkenend omrijden’ heeft hij geen zin, dus pakt hij straks twee maanden zijn eigen bootje om vanaf Nieuw-Beijerland naar zijn werk ‘op Flakkee’ te varen.
  Nieuw-Beijerland, Den Bommel