Volledig scherm
© Nikola Motor

Nikola Badger: de betere versie van Tesla’s Cybertruck?

Het design van Tesla’s Cybertruck deed bij zijn onthulling veel stof opwaaien, maar zo'n 200.000 voorbestellingen later lijkt iedereen wel te beseffen dat een elektrische pick-up truck binnenkort op het wensenlijstje staat van elke rechtgeaarde én gefortuneerde Amerikaan. Het lijkt de concurrentie alleen maar op ideeën te brengen.

Want eerder deze maand werd al de terugkeer van de iconische Ummer aangekondigd, nu als elektrische pick-up gemaakt door GMC. En vandaag schaart ook de veelbelovende start-up Nikola – vernoemd naar de elektrotechnicus Nikola Tesla – zich in het rijtje van toekomstige Cybertruck-concurrenten met de 100 procent elektrische Badger, een iets conservatiever gelijnde pick-up die – als alles volgens plan verloopt – vanaf 2021 in productie zal gaan.

Volledig scherm
© Nikola Motor

Hoewel Nikola Motor geen enkele ervaring heeft met het bouwen van pick-ups, heeft het merk wel een duidelijk idee waar het met de Badger naartoe wil. In tegenstelling tot de Cybertruck zullen klanten hier kunnen kiezen tussen een 100 procent elektrische aandrijflijn met een accu van 160 kWh en een actieradius van 480 kilometer óf een versie met door waterstof gevoede brandstofcel die het rijbereik verdubbelt tot net geen 1000 kilometer. Dankzij het systeemvermogen van 455 paarden (piekvermogen 906 pk!) moet de 5,9 meter lange Badger in staat zijn om in 2,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u te sprinten. Het koppel bedraagt een forse 980 Nm.

Volledig scherm
© Nikola Motor

De productieversie van de Nikola Badger zal aan het publiek worden voorgesteld tijdens het Nikola World Event in september, net voordat de orderboeken worden geopend.

Volledig scherm
© Nikola Motor