De camera's bij Zwolle die volgens veel mensen een flitspaal zou zijn.
Volledig scherm
De camera's bij Zwolle die volgens veel mensen een flitspaal zou zijn. © Arjan den Hollander/Twitter

Nieuwe ‘flitspalen’ zorgen voor verwarring

Zijn het flitspalen of camera’s voor een verkeerstelling? Veel automobilisten die op de A28 langs Zwolle rijden vragen zich af waarvoor er een camera staat aan beide kanten van de weg, bij de afslag naar het centrum. Honderden mensen hebben andere automobilisten via Flitsmeister al gewaarschuwd voor de nieuwe ‘flitspalen’, maar Rijkswaterstaat stelt de weggebruikers gerust. Het blijkt loos alarm.

,,Wat zijn dat voor flitskasten op de A28 bij Zwolle centrum?”, vragen meerdere mensen zich af op social media. Organisaties die flitsmeldingen bijhouden krijgen veel meldingen over de camera’s op de hoge palen. Ook op de website van Flitsmeister staat een melding hierover. 187 mensen bevestigen ook een flitspaal te hebben gezien. Op de radio waarschuwen dj’s zelfs voor de ‘flitspalen’. 

Automobilisten hoeven echter op dit stuk van de snelweg niet te vrezen voor een bon door de camera’s. Rijkswaterstaat geeft aan dat het camera’s zijn om het transport dat gevaarlijk stoffen vervoert in de gaten te kunnen houden. De wegbeheerder waarschuwt wel: ‘Dat het geen flitspaal is, is geen vrijbrief om hard te rijden.’

Melding van de 'flitspaal' op flitsmeister.nl. 187 mensen bevestigen de melding.
Volledig scherm
Melding van de 'flitspaal' op flitsmeister.nl. 187 mensen bevestigen de melding. © Screenshot Flitsmeister.nl
  1. Nieuwe Audi A3 Sportback getest: luxe lobbes met een dure levensstijl
    VIDEO / RIJ-IMPRESSIE

    Nieuwe Audi A3 Sportback getest: luxe lobbes met een dure levens­stijl

    Wie alleen een auto koopt om van A naar B te komen zonder nat te worden, zal niet snel een Audi kopen. Je gaat voor een model met de vier ringen op zijn neus omdat je iets extra’s wilt: een aparter design, meer gadgets en luxe, een hoger kwaliteitsgevoel. Op veel punten past de nieuwe Audi A3 Sportback (die meteen ook als vierdeurs ‘Limousine’ verschijnt) precies bij wat je van dit automerk verwacht: met zijn markante ontwerp is hij meteen herkenbaar als Audi, zijn prachtig gevormde en gebouwde interieur straalt klasse uit en je kunt hem voorzien van allerlei moderne opties. Tot zover veel goed nieuws.