Leerlingen van het Broeckland College in Breukelen hebben een Audi 100 Quattro uit 1992 klaargemaakt voor de CarbageRun.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van het Broeckland College in Breukelen hebben een Audi 100 Quattro uit 1992 klaargemaakt voor de CarbageRun. © Ruud Voest

Met dit barrel dat zijn leerlingen opknappen gaat Mathieu de ‘gekste roadtrip ter wereld’ afleggen

Een beetje pech hoort er bij, maar leraar Matthieu van Hienen wil wel de finish halen van een duizenden kilometerslange rally door Europa. Dat vraagt een grote verantwoordelijkheid van zijn leerlingen op het Broeckland College in Breukelen: ze knappen een 28 jaar oude auto op en geven hem voedingsadvies.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
  2. Tesla-rijders moeten hun auto mogelijk laten ombouwen: ‘Elon Musk verbreekt zijn belofte’

    Te­sla-rij­ders moeten hun auto mogelijk laten ombouwen: ‘Elon Musk verbreekt zijn belofte’

    De software waarmee de auto’s van Tesla deels zelfstandig kunnen rijden, is voortaan ook te huur. Maar klanten die een maandelijks bedrag voor de ‘Full Self Driving’-technologie betalen, wacht mogelijk een onaangename verrassing. Om het software-abonnement te kunnen gebruiken, moeten sommige Tesla-rijders – tegen eerdere beloftes van topman Elon Musk in – hun auto voor veel geld laten ombouwen.