Volledig scherm
© RV

Man ontdekt in holst van nacht dat hij gratis kan tanken bij benzinestation, al snel rij van 150 auto’s

Een technische storing heeft er in de nacht van maandag op dinsdag voor gezorgd dat mensen gratis konden tanken bij een benzinestation in Sartrouville bij Parijs. Een klant ontdekte de storing toevallig. En hoewel het midden in de nacht was, ging het nieuws razendsnel rond op sociale media. Een complete chaos was het gevolg.

Het ging om een tankstation bij de supermarkt Carrefour. Door de storing hoefden klanten hun bankpas niet meer in te voeren om benzine of diesel te tanken. Het nieuws was nog maar net op sociale media gepost of er stroomden van alle kanten autobestuurders toe. Op beelden is te zien hoe er lange rijen auto’s staan te wachten en hoe mensen lege bidons vullen aan de pomp.

Volgens de Franse radiozender Europe 1 zouden sommige mensen zelfs plastic flessen en een vuilnisbak(!) hebben proberen te vullen. De ongewone drukte om twee uur ’s nachts viel ook een bewaker van Carrefour op. Toen hij ontdekte wat er aan de hand was, belde hij meteen de politie. Vervolgens kozen de toegestroomde bestuurders snel het hazenpad.

In totaal konden zes verdachten opgepakt worden voor brandstofdiefstal. Maar ook de andere bestuurders die gratis tankten, zullen de rekening gepresenteerd krijgen. De bewakingscamera’s bij het station filmden namelijk iedereen die zijn benzinetank vulde. In totaal zou het om zo’n 150 automobilisten gaan, schrijft Le Parisien.

Het benzinestation werd afgesloten. Carrefour liet aan omroep France 3 weten dat er een onderhoudsploeg naar het tankstation is gestuurd om het probleem te verhelpen en het station zo snel mogelijk weer operationeel te maken. Het is nog onduidelijk hoeveel benzine er exact gestolen werd.

  1. Ruiten sneuvelen bij presentatie ‘onverwoestbare’ truck Tesla
    video

    Ruiten sneuvelen bij presenta­tie ‘onver­woest­ba­re’ truck Tesla

    Het Amerikaanse automerk Tesla heeft afgelopen nacht een wel heel aparte auto onthuld. Met de elektrische Cybertruck, die is voorzien van ‘onkrasbaar plaatwerk’ en gepantserd glas (dat overigens brak tijdens de presentatie), wil topman Elon Musk de extreem traditionele wereld van de grote pick-ups op z’n kop zetten. Fans en critici hebben hun twijfels: komt deze bizarre Tesla er echt of haalt Musk een grapje met ons uit?