Volledig scherm
© Shutterstock

Mag je in Duitsland wél in het midden blijven rijden?

Vraag & AntwoordHet irriteert mij dat de Duitse automobilist op driebaanswegen bijna altijd op de middelste baan blijft rijden. Is dat een regel in Duitsland? Of weet diegene niet dat het wel fijn is als je naar de rechterbaan gaat? —Peter van Geene

Ook in Duitsland mag je niet continu op de middelste rijstrook van de snelweg blijven. Daar staat een boete op van 80 euro. Echter, op snelwegen met drie rijstroken in dezelfde rijrichting mag je wél in het midden blijven rijden indien er op de rechterrijstrook andere auto’s in de buurt zijn. Veelvuldig van rijstrook wisselen op een drukke weg leidt tot risico’s en volgens de Duitse wetgever is het in dat geval beter om in het midden te blijven.

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Ruiten sneuvelen bij presentatie ‘onverwoestbare’ truck Tesla

    Ruiten sneuvelen bij presenta­tie ‘onver­woest­ba­re’ truck Tesla

    Het Amerikaanse automerk Tesla heeft afgelopen nacht een wel heel aparte auto onthuld. Met de elektrische Cybertruck, die is voorzien van ‘onkrasbaar plaatwerk’ en gepantserd glas (dat overigens brak tijdens de presentatie), wil topman Elon Musk de extreem traditionele wereld van de grote pick-ups op z’n kop zetten. Fans en critici hebben hun twijfels: komt deze bizarre Tesla er echt of haalt Musk een grapje met ons uit?