Delage was in de vorige eeuw een wereldberoemd Frans sportwagenmerk. De voorkant van het nieuwe model heeft wel wat weg van een Dyson stofzuiger.
Volledig scherm
Delage was in de vorige eeuw een wereldberoemd Frans sportwagenmerk. De voorkant van het nieuwe model heeft wel wat weg van een Dyson stofzuiger. © Delage

Klassiek sportwagenmerk staat op uit de dood: V12 hybride met 1000 pk

Het Franse automerk Delage verdween in 1953, maar maakt nu een glorieuze comeback met een 1000 pk sterke, hybride supersportwagen. Het afstelwerk werd gedaan door voormalig F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve.

 1. ‘Suikerbieten op de weg: waarom zijn volle vrachtwagens niet afgedekt?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Suikerbie­ten op de weg: waarom zijn volle vrachtwa­gens niet afgedekt?’

  ,,Bij ons in het noorden van het land is in het najaar altijd de suikerbietencampagne”, schrijft lezer Bart Gigi. ,,Duizenden vrachtwagens rijden af en aan met een volle laadbak, met als gevolg dat er op elke straathoek, rotonde en op-/afrit van de snelweg bieten liggen. Waarom word het gedoogd dat deze chauffeurs hun lading niet afdekken? De gewone burger krijgt direct een boete zonder het groene netje over zijn aanhanger. Je zou maar zo’n biet op je motorkap of als motorrijder onder je wiel krijgen.”
 1. Bekijk hier in samenvatting hoe Feyenoord Ajax laat ontsnappen
  Play

  Bekijk hier in samenvat­ting hoe Feyenoord Ajax laat ontsnappen

 2. ‘Willekeurige voorbijganger op straat neergestoken’ in Breda
  Play

  ‘Willekeu­ri­ge voorbijgan­ger op straat neergesto­ken’ in Breda