Volledig scherm
© ANP

Kan remlicht ook niet aan de voorkant?

Vraag & AntwoordGeregeld kom ik als fietser op rotondes bijna in ‘aanvaring’ met automobilisten die heel hard komen aanrijden en laat op de rem trappen. Als iemand dat doet weet je niet of de bestuurder je heeft gezien. Kunnen fabrikanten niet zoiets bedenken als remlichten aan de voorkant van een auto, zodat je kunt zien dat hij remt? -Theo Cornel

Een remlicht aan de voorkant van een auto lijkt mij eerder verwarrend en dus ook gevaarlijk. Het is belangrijk dat de voor- en achterkant van een auto duidelijk te onderscheiden zijn. Ik ben het met u eens dat automobilisten met gepaste snelheid een rotonde moeten naderen. Maar eerlijk gezegd zie ik ook veel fietsers die snel over een rotonde schieten, waardoor zij flinke risico’s nemen. Je moet er altijd op bedacht zijn dat een andere weggebruiker je misschien even niet ziet aankomen.

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Kerkhof vol supercars en top-limousines in de woestijn
    Play
    Video

    Kerkhof vol supercars en top-limousines in de woestijn

    Deze drone-beelden tonen een heel bijzonder autokerkhof in Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten. Honderden peperdure supercars en top-limousines staan er onder een dikke laag stof en zand te roesten. Rolls-Royce, Ferrari, Bentley, Mustang: alle topmerken zijn te vinden op dit gigantische autokerkhof, in de buurt van Dubai. De auto's staan er stof te happen omdat hun eigenaren, veelal expats of wanbetalers, ze verlaten hebben voordat ze om welke reden dan ook het land verlieten. Voor koopjesjagers is de verzameling interessant, al was het alleen maar vanwege de onderdelen.