Volledig scherm
© Shutterstock

Kan ik zo lang tot volgende beurt blijven doorrijden?

Vraag & AntwoordVoor mijn auto is om de 30.000 km een onderhoudsbeurt voorgeschreven. Kan ik dus 30.000 km zonder problemen doorrijden? Gaan bijvoorbeeld mijn remblokken wel zo lang mee en beschadig ik dan de remschijven niet? -J.H. van Ommen

U mag ervan uitgaan dat de onderdelen dit probleemloos volhouden. Echter, meestal wordt in het voorschrift niet alleen een kilometrage, maar ook een tijdsduur aangeven: bijvoorbeeld om de twee jaar. Het is belangrijk om ook die tijdsduur in de gaten te houden. Zelfs als een auto stilstaat, kan de conditie achteruitgaan.

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboortestreek van Ferrari
    Video

    Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboorte­streek van Ferrari

    De beroemde Italiaanse steden Parma en Modena, dwars door de geboortestreek van Ferrari: tijdens de vierde etappe van de Mille Miglia komt de finish in Brescia in zicht. Hoewel het er in deze klassieker-rit allang niet meer om gaat wie het hardste rijdt, moedigt nota bene de Italiaanse politie de deelnemers aan om het gas erop te houden. Het is tegenwoordig echter een 'regelmatigheidsrit’. Na bijna 1800 kilometer zijn de winnaars bekend: Giovanni Moceri en Daniele Bonetti met hun Alfa Romeo 6C 1500 SS uit 1928. Videoverslag van presentator Werner Budding en cameraman Patrick Johannes.