Volledig scherm
Nissan Juke-onthulling in Francfort. © Nissan

Japans grapje: Nissan onthult nieuw model niet in Frankfurt maar in ‘Francfort’

Nissan was een van de grote afwezigen tijdens de meest prestigieuze autoshow ter wereld: de IAA in Frankfurt. Het Japanse merk besloot de nieuwe Nissan Juke voor de grap te onthullen in een gehucht in Frankrijk met de naam 'Francfort’.

Nissan is een van de minstens 23 grote merken die hebben besloten om de Frankfurt Motor Show 2019 over te slaan en dat terwijl het merk groot nieuws heeft, namelijk de nieuwe Nissan Juke. Om toch iets feestelijks te doen, besloot Nissan de compacte cross-over te lanceren tijdens de ‘Francfort Show 2019'.

Nissan bedacht het nep-evenement om de echte Frankfurt Motor Show 2019 te ‘trollen’. De Japanse automaker koos het dorp Francfort (de Franse vertaling van Frankfurt) in Frankrijk als locatie voor een fictieve autoshow. Het dorpje met een handvol inwoners ligt even ten noorden van Bordeaux en is te vinden op Google Maps.

Op de website van Nissan zijn foto's en video's van het evenement te vinden en website Carscoops.com slaagde er zelfs in om een ​​Facebookpagina te vinden voor het evenement. Nissan Frankrijk verwachtte dat heel wat mensen de tent zouden bezoeken en beloofde zelfs een verrassing voor de eerste 150 gasten, maar uiteindelijk bleken slechts 23 mensen met hun Juke naar Francfort te zijn gereden. 

Nissan was uiteindelijk een stuk goedkoper uit dan in het echte Frankfurt, ook al huurden ze een foodtruck in. Veel automakers mijden de autoshows omdat deze niet meer van deze tijd zouden zijn en voor veel fabrikanten te duur zijn geworden. De lange lijst van afhakers dit jaar bevat namen als Abarth, Alpine, Alfa Romeo, Aston Martin, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Dacia, DS, Ferrari, Fiat, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Rolls-Royce, Subaru, Suzuki, Toyota en Volvo.