Instappen voor een prikkie: dit zijn de 10 goedkoopste auto’s van Nederland
Wie met een budget van rond de 10.000 euro gaat shoppen, hoeft niet op enige vorm van luxe te rekenen. Raamslingers, ontbrekende radio’s, hoedenplanken en airco’s, kale interieurs - we komen het allemaal tegen. Maar met een luxe-pakket van zo’n 1.500 euro is dat in de meeste gevallen wel opgelost. Dit zijn de goedkoopste auto’s van 2018.
1. Toyota Aygo - 10.550 euro
Gaat al een tijdje mee, deze Aygo. Technisch identiek aan de Citroën C1 en Peugeot 108. Eigenzinnige en authentieke neus en prima motoren. Veel binnenruimte, overal opbergvakken, goed weggedrag, ook op hoge snelheden, maar iets te stugge vering. Radiogeluid kan stukken beter en weinig laadruimte.
2. Peugeot 108 - 10.945 euro
Qua binnenruimte, motoren en opbergvakken net zo goed als de Aygo. Voor dit bedrag krijg je echter geen achterdeuren, geen airco, geen elektrische ramen en geen radio. De auto maakt een kale indruk voor het geld, maar je kunt er toch goed mee van A naar B komen.
3. Hyundai i10 - 10.995 euro
Volwassen rijeigenschappen en overvloedige interieurruimte. Mooi uiterlijk, maar plastic interieur en beperkte trekkracht van het driecilinder motortje. Minder sobere uitrusting dan VW Up en Toyota Aygo. Veel bagageruimte en veel beenruimte achterin.
4. Suzuki Celerio - 10.999 euro
Ook bij de instapper van de Suzuki Celerio is schrapen tot een kunst verheven. Geen airco, geen audio geen centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, geen elektrisch bedienbare ramen en zelfs geen hoedenplank. Weinig opzienbarend uiterlijk, wel ruim, zuinig en de meeste bagageruimte in zijn klasse.
5. Mitsubishi Space Star - 11.390 euro
Laag verbruik, lage onderhoudskosten, maar rijhulpsystemen zijn niet verkrijgbaar. De besturing biedt weinig gevoel en de motor is luidruchtig maar sterk genoeg. Weinig bagageruimte, maar volwassen uiterlijk en prima rijeigenschappen.
6. Citroën C1 - 11.460 euro
De derde variant van het nagenoeg identieke trio Aygo, 108 en C1. Ook de C1 blijft een auto met een prima reputatie en lage kilometerprijs door de zuinige en sterke motor. Ondanks dat de Citroën C1 op leeftijd raakt, kan hij nog steeds goed meekomen met het huidige aanbod in deze prijsklasse.
7. Volkwagen Up - 11.690 euro
Strak en tijdloos design. Handig in de stad dankzij de compacte buitenafmetingen, maar toch van binnen ruimer dan je zou verwachten. Goede rijeigenschappen dankzij de relatief lange wielbasis en de driecilindermotor levert voldoende prestaties bij een hoogst bescheiden brandstofverbruik.
8. Opel Karl - 11.699 euro
De nieuwe Opel Karl voldoet volledig aan het plaatje dat we van een hedendaagse stadsauto hebben. Hij heeft vijf portieren, is klein van buiten en groot van binnen. De Karl is luxer, veiliger en voordeliger dan we tot nog toe in deze klasse hebben gezien. Aangenaam licht en bijna sportieve rijeigenschappen.
9. Dacia Sandero - 11.780 euro
Compacte vijfdeurs hatchback, volstaat om al je vervoerswensen te vervullen, status nul maar prima rijeigenschappen. De techniek is wat verouderd en de uitrusting matig, maar de driecilinder motor is sterk genoeg en je kunt er 1 op 17 mee halen. No nonsens en veel waar voor je geld.
10. Renault Twingo + Skoda Citigo - 11.790 euro
De Renault Twingo heeft een beperkte binnenruimte en is niet de meest comfortabele stadsauto op de markt. Hij is gehorig en stuurt te licht. Standaard wel vijf deuren en een moderne motor. De net zo goedkope Skoda Citigo laat evenals het zustermodel, de VW Up een prima indruk achter.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Is dit de schone, oneindige energiebron van de toekomst?
Het zit diep verborgen in het aardgesteente: natuurlijke waterstof - een tot nu toe volledig onderschatte bron van duurzame energie. Europese en Afrikaanse onderzoekers willen het gas gaan ontginnen. -
Volkswagen komt met elektrische auto voor het volk: ID.2 kost nog geen 25.000 euro
Elektrisch rijden moet voor iedereen bereikbaar worden, vindt Volkswagen. Daarom komt het merk binnen twee jaar met een elektrische gezinsauto die nog geen 25.000 euro zal kosten: de ID.2. Later volgt nog een model onder de 20.000 euro. -
PREMIUM
Vakantie-eiland vreest verkeerschaos vanwege wegrenovaties: ‘En dan komt Concert at Sea ook nog’
Goeree-Overflakkee luidt de noodklok over de vele wegwerkzaamheden rond het eiland, precies op het moment dat veel toeristen komen en er grote evenementen zijn. Hoe de 100.000 bezoekers straks bij Concert at Sea komen? ,,Dat wordt spannend.”Middelharnis, Rotterdam -
Elke auto heeft een flesopener aan boord, weet jij waar?
Daar zit je dan in je auto met je flesje cola of alcoholvrije biertje, zonder flesopener. Gelukkig zitten er scherpe delen aan je auto waarmee je ze kunt openen, alleen bestaat dan wel het gevaar van beschadiging. Behalve als je het doet met deze opener naast je stoel. -
PREMIUMMijn Allessie
Martijn kocht stiekem een Mustang voor zijn bruiloft
De vrouw van Martijn Spruijt (44) was ervan overtuigd dat hij haar op hun trouwdag op zou halen in een Toyota Celica. In het geniep verruilde hij die auto voor haar droomwagen: een knalrode Ford Mustang uit 1966. Een verrassing waar ze negen jaar later nog steeds plezier van hebben.Den Haag, Honselersdijk, Zoetermeer
-
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
-
-
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
PREMIUMEnergie1
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten?