Bijna een op de drie Nederlanders overweegt dit jaar helemaal niet op vakantie te gaan door de gestegen brandstofprijzen.
Volledig scherm
Bijna een op de drie Nederlanders overweegt dit jaar helemaal niet op vakantie te gaan door de gestegen brandstofprijzen. © Rob Engelaar

Hoge benzineprijs schrikt vakantiegangers af

Het is schrikken bij de pomp en voor een lange vakantiereis moet je nu helemaal flink de portemonnee trekken. Uit een enquête blijkt dat 36 procent van de Nederlanders die normaal met de auto op vakantie gaat, daardoor zelfs overweegt om helemaal niet te gaan.

1 reactie

  • d lauwen van geel

    1 maand geleden
    Ik vindt dit echt wel overdreven, ik heb vorige week in Duitsland voor E10 benzine 1.87 betaald.Kijk als je in Nederland tankt, begrijp ik dat je de prijzen hoog vindt. Maar als je naar Italie rijd , wat ik vorig jaar heb gedaan, heb ik 3 keer getankt. Stel dat de benzine 20 cent duurder is, betaal je voor die rit 24 euro extra. Voor 24 euro extra kun je in Nederland, waar de prijzen voor uit eten gaan, terrasje pakken, pretpark,bijna op Zwitsers niveau zitten, echt niet voordelig recreëren.