‘Groene’ minister Duitsland verruilt elektrische auto stiekem voor benzinemodel
Een Duitse minister uit de deelstaat Brandenburg zou haar elektrische dienst-Audi niet gebruiken, omdat de actieradius van de auto te klein is. De onthulling komt voor Audi op een pijnlijk moment.
Er zijn veel problemen met batterijauto’s in Brandenburg, maar deze keer gaat het niet om de nieuwe Tesla-fabriek in aanbouw aldaar. De lokale minister van Volksgezondheid Ursula Nonnemacher (Groenen) zal in een speciale vergadering van de Gezondheidscommissie van het Brandenburgse Staatsparlement reageren op de beschuldigingen over het gebruik van haar bedrijfswagen, schrijft Focus.
Volgens een bericht in de Duitse krant Bild was de minister onlangs onderweg met de benzineauto van de staatssecretaris in plaats van haar eigen elektrische bedrijfswagen. Volgens Nonnemacher deed ze dat omdat de rit te ver was om met een elektrische auto af te leggen. Deze bedrijfsauto’s mogen in Duitsland echter niet naar believen worden uitgewisseld, zo melden verschillende Duitse kranten.
Gênant
Een overtreding van de richtlijnen voor bedrijfsvoertuigen is geen kleinigheid, vinden de lokale fracties die uitleg eisen van Nonnemacher. De minister heeft de kans om de aantijgingen de wereld uit te helpen, stelde Sebastian Walter, fractievoorzitter van de Linkse partij. Ze moet verduidelijken om welke redenen en hoe vaak ze bewust de richtlijn voor bedrijfsvoertuigen heeft geschonden, zei hij volgens lokale media.
Voor Audi is de onthulling behoorlijk gênant. Het Duitse merk is succesvol geworden met zijn langeafstandsauto’s, die toen dieselmotoren aan boord hadden. De nieuwe elektrische Audi’s zijn ver verwijderd van zo'n rijbereik. De politieke heisa komt op een ongelegen moment voor Audi, vooral omdat het bedrijf enkele maanden geleden aankondigde te stoppen met de ontwikkeling van benzine- en dieselmotoren.
Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van auto’s en mobiliteit:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Elektrische Audi A6 e-Tron komt ruim 700 kilometer ver
-
Zo gaat de accu van je elektrische auto een leven mee
Om ervoor te zorgen dat de batterij van een elektrische auto de best mogelijke prestaties levert en lang meegaat, moet deze met zorg worden behandeld. Maar hoe doe je dat precies? -
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
Wat is de beste wasmachine voor een gezin van 5 personen of meer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger. -
Dit is de maximale snelheid voor je camper in Europa
Op de heenreis hebben vakantiegangers vaak niet zo'n haast, maar wanneer de vakantie erop zit willen de meesten graag snel thuis zijn. Dan is het goed om te weten wat de maximale snelheid voor je camper in Europa is.
-
Over vijf jaar zijn alle nieuwe Audi-modellen elektrisch, maar voor China wordt een uitzondering gemaakt
-
-
-
PREMIUM
De blits maken in je Kever of lelijke eend: waarom oldtimers steeds populairder worden
Onderweg kom je ze steeds vaker tegen: VW Kevers, ‘lelijke eenden’, MG‘s en andere nostalgische wagens uit het verleden. In het afgelopen jaar werden er maar liefst 1200 oldtimers geïmporteerd, blijkt uit cijfers van het CBS. Maar wat drijft mensen nu om zo‘n auto te kopen?Boskoop, Alphen aan den Rijn, Katwijk -
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.