Volledig scherm
Screenshot van Google Maps mét snelheidsmeter (links onderin) © Tweakers

Google Maps toont snelheidsmeter tijdens het navigeren

Google Maps is begonnen met het tonen van een snelheidsmeter tijdens navigeren. In sommige landen staat daar ook een snelheidslimiet bij, maar dat lijkt in de Benelux nog niet het geval te zijn. De functie zit nog in een bèta-versie van de populaire Android-app.

Een van de community -leden van techsite Tweakers stuurde een screenshot van een snelheidsmeter in Nederland met versie 10.18.0-beta van Google Maps voor Android. Ook op de redactie van Tweakers werkte de snelheidsmeter met deze versie van Maps, terwijl die in de stabiele versie in de Play Store nog niet zit.

Er komen wereldwijd veel meer meldingen binnen van de snelheidsmeter, meldt Android Police. Daarbij gaat het ook om gevallen, waarbij naast de huidige snelheid ook de snelheidslimiet op die weg staat, maar dat is vermoedelijk afhankelijk van hoe volledig de informatie is die Google heeft van de wegen in dat gebied. Het gaat bovendien om een gefaseerde invoering van de functie, meldt Android Police. Onlangs voegde de zoekgigant al mobiele en vaste flitsers toe aan de app. 

Google heeft geen details bekendgemaakt over het aanbieden van de nieuwe functie, zoals of en wanneer die beschikbaar is in de stabiele versie van Maps of wanneer deze zal werken op iOS van Apple.

  1. 2 miljoen euro over? Dan kan deze elektrische Ferrari-concurrent van jou zijn

    2 miljoen euro over? Dan kan deze elektri­sche Ferrari-concurrent van jou zijn

    In 2020 staat hij te glimmen in de bijzondere showroom van Louwman Exclusive langs de A2 bij Utrecht: de Pininfarina Battista. Van deze nieuwe, volledig elektrische supersportwagen uit Italië worden niet meer dan 150 stuks geproduceerd, waarvan er maximaal 50 naar Europa komen. Ook in Nederland is hij vanaf nu te bestellen, al gaat de Battista bij ons – exclusief belastingen – minimaal twee miljoen euro kosten.