BMW X7 pick-up.
Volledig scherm
BMW X7 pick-up. © BMW

Geen grap: BMW bouwt pick-up variant van luxueuze SUV

BMW heeft een pick-up variant onthuld van zijn grootste SUV, de X7. Het model biedt ruimte aan vijf inzittenden en - bijvoorbeeld - een motorfiets. 

Het gaat hier niet om een zogeheten computerweergave. BMW heeft tien maanden gewerkt aan dit showmodel, dat is gebaseerd op de grootste en meest luxueuze auto uit de SUV-familie. Door de toepassing van met kunststof versterkt koolstofvezel is deze X7 pick-up maar liefst 200 kilogram lichter dan een standaard exemplaar. 

Promotiestunt

Helaas voor de Amerikanen gaat de BMW X7 pick-up niet in productie. De auto is speciaal ontwikkeld voor de Motorrad Days van het bedrijf, waar hij wordt gepresenteerd samen met een groot aantal motorfietsen. Het is dus puur een promotiestunt. Althans, dat wordt beweerd.

  1. ‘De politie mag soms nog wel harder rijden’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘De politie mag soms nog wel harder rijden’

    ,,Een lezer vroeg laatst of de politie de maximumsnelheid met meer dan 40 km/u mag overschrijden. Ja, dat mag als het nodig is voor ons werk en als het ook veilig kan. In onze brancherichtlijn staat dat je mag afwijken, mits het nodig en verantwoord is. Bovendien moeten wij dit melden. Vrijgesteld van deze meldplicht zijn eenheden belast met verkeershandhaving, persoonsbeveiliging, arrestatieteams et cetera. Als bestuurder blijf je altijd verantwoordelijk voor je gedrag en als je brokken maakt door onverantwoord rijden, word je op het matje geroepen”, meldt lezer Richard Valenteijn, o.a. motorrijder politie Noord-Holland.