Een auto voor 500 euro? Dan koop je dit
Wil je op autogebied voor een dubbeltje op de eerste rang zitten? Kijk dan even mee naar deze vijf goedkope tweedehands modellen die werden gespot door Autoweek. De prijs is maximaal 500 euro.
Nu de prijzen voor tweedehandsauto's in rap tempo stijgen, krijg je het gevoel dat er voor kopers met een kleine beurs niets meer te vinden is. Dat is gelukkig niet het geval, ook al is het aardig speuren naar zeer goedkope auto’s. We deden een greep uit het Autoweek-occasionaanbod met een vraagprijs van hooguit 500 euro, met als enige eis dat de auto’s nog een geldige apk hebben.
Ford Fiesta
Op het eerste gezicht lijkt deze Ford Fiesta helemaal niet zo gek voor het geld. 300 euro vraagt de particuliere aanbieder ervoor. We zien geen gekke schade en ook lijkt de lak in redelijke conditie te zijn. Uit de advertentie maken we echter op dat de Fiesta, waarvan de 1.3-motor het al ruim 200.000 kilometer volhoudt, onderhuids niet zo fris meer is. Vanwege roestvorming verwacht de aanbieder dat de volgende apk (in april 2023) een uitdaging wordt. Maar wie weet rijd je met deze eerst nog een jaartje feestelijk rond.
Volkswagen Golf
Laat je niet misleiden door het ‘stoere’ uiterlijk van deze Volkswagen Golf, met zijn matzwarte koets en lichtmetalen wielen. Hier is waarschijnlijk een beunhaas aan het werk geweest. Het zwart is er met een spuitbus opgespoten en de originele rode lak komt er hier en daar tussendoor. Bovendien heeft de Golf slechts een 75 pk sterke 1.4, die met een kilometerstand van 278.000 waarschijnlijk ook niet al te fris meer is. De apk verloopt in mei al, maar voor 499 euro zou je de gok kunnen wagen. Wie weet is de technische staat beter dan de optische.
Citroën AX
De Citroën AX wordt langzamerhand zeldzaam, maar voor zijn mogelijke toekomstige klassiekerstatus hoef je dit exemplaar niet te kopen. Het gaat hier om een vrij ‘laat’ exemplaar, dat er ondanks een verloren wieldop helemaal niet zo slecht uitziet. Ook de kilometerstand van 173.000 is niet overdreven hoog. Toch zit er een addertje onder het gras bij deze voor slechts 395 euro aangeboden AX. De 1.1-motor loopt volgens de verkoper niet helemaal bij een laag toerental. Bij hoge toerentallen wel, en ook stationair loopt hij goed. Het zijn simpele motoren, dus wellicht is er ook een eenvoudige en goedkope oplossing. Er zit ook nog bijna een jaar apk op.
Peugeot 206
Deze eenvoudig uitgevoerde Peugeot 206 heeft een al wat verouderde 75 pk sterke 1.4 TU-motor onder de kap. Een grotere versie van de motor die in de AX van hierboven ligt, met ook nagenoeg dezelfde hoeveelheid kilometers achter de rug: 167.000. In deze 206 is de motor het probleem niet, maar zijn het meer de ietwat afgeleefde staat en een paar mankementen die de vraagprijs van slechts 500 euro rechtvaardigen. Volgens de particuliere verkoper doet de startmotor het niet en ook het knipperlicht ‘rechts’ (voor of achter is niet bekend) geeft niet thuis. Wie dat repareert, heeft er volgens de verkoper verder nog een goede auto aan, die prima rijdt. Dat moet je dan maar net willen geloven.
Suzuki Alto
Deze Suzuki Alto wekt van de vijf auto's het meeste vertrouwen. Alto’s waren nieuw al goedkoop en bovendien zaten ze technisch goed in elkaar, waardoor het al jaren zelfs voor een bodemprijs een betrekkelijk veilige keuze is. Deze Suzuki Alto hoeft nog maar 500 euro op te leveren. Dan krijg je er eentje met 152.000 km op de teller, een handbak (wat hem net even wat vlotter maakt dan met de automaat waarmee ze vaak zijn uitgerust) en met nog een halfjaar apk. Wel lijkt de roestduivel om het hoekje te kijken op de motorkap en moeten de raammechanismen en de linker portiergreep worden gerepareerd.
Bekijk hier al onze video's over auto's:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Frankrijk is alweer klaar met trajectcontroles
In België neemt het aantal trajectcontroles sterk toe, maar in Frankrijk zijn ze er alweer klaar mee. De officiële reden is dat ze te duur zijn in onderhoud, maar dat is volgens een Franse belangenclub van automobilisten niet de werkelijke reden. -
PREMIUMMet video
Statiegeld op blikjes, zo krijg je je geld terug
Na de kleine plastic flesjes zijn nu de blikjes aan de beurt. Vanaf deze week betaal je daar ook 15 cent statiegeld voor. Maar waar is dat goed voor en ook niet onbelangrijk: hoe krijg je je centjes weer terug? -
PREMIUM
Wie een auto heeft, schrijft nauwelijks nog af en kan er zelfs aan verdienen
Prijzen van tweedehandsauto’s gaan door het dak, de gemiddelde occasion werd in een jaar tijd gemiddeld 10 procent duurder. Wie een auto heeft, schrijft nauwelijks nog af. -
AUTO-EXPERT
Gehoor geven aan terugroepactie auto is niet wettelijk verplicht
Automerken roepen auto’s soms terug naar de dealer, omdat er een defect is ontdekt dat moet worden verholpen. Zo’n terugroepactie kost meestal enige tijd. ‘Kan ik aansprakelijk worden gesteld voor de schade als ik in de tussentijd betrokken raak bij een ongeval?’, vraagt lezer Ad Martens zich af. Onze auto-expert Niek Schenk geeft antwoord. -
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties.
-
AUTO-EXPERT
Richtingaanwijzer van een auto moet geel of wit zijn
De verlichting van auto’s moet voldoen aan de eisen van de RDW, bijvoorbeeld als het gaat om de kleur van de lampen. ‘Een richtingaanwijzer die wit licht geeft, mag dat wel?’, vraagt lezer W. van der Elst zich af. Onze auto-expert Niek Schenk geeft antwoord. -
-
-
Dit zijn de addertjes onder het gras van private lease
Ooit was er geen hond in geïnteresseerd, maar inmiddels is private lease niet meer weg te denken uit het Nederlandse autolandschap. Autorijden zonder zorgen over restwaarde, inruil of onderhoud en met een maandbedrag waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Maar er zitten addertjes onder het gras. -
Kras of deuk? Reparatie zelf betalen is vaak voordeliger dan claimen bij de verzekering
Wie een kras of deuk in zijn auto krijgt, is wellicht geneigd om het meteen bij de verzekering te melden. Maar vaak is dat niet verstandig. Door de reparatie zelf te regelen én te betalen, kun je uiteindelijk soms wel honderden euro’s besparen.