Natalia en haar partner Worth Barbour zijn helemaal verknocht geraakt aan hun dagelijkse fietstochten
Volledig scherm
PREMIUM
Natalia en haar partner Worth Barbour zijn helemaal verknocht geraakt aan hun dagelijkse fietstochten © Fred Leeflang

Dr. Natalia Barbour ging van Florida naar fietsstad Delft: ‘Wat ik mis aan autorijden? Helemaal niets!’

Fietsend naar het werk gaan, kinderen naar school brengen, boodschappen doen... Voor ons de normaalste zaak, voor dr. Natalia Barbour - drie maanden geleden vanuit Florida verhuisd naar Delft - een walhalla. Ze neemt haar twittervolgers over de hele wereld mee op een ontdekkingstocht op twee wielen.

 1. ‘Kan een autoband verwisselen niet veel sneller, zoals in de Formule 1?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Kan een autoband verwisse­len niet veel sneller, zoals in de Formule 1?’

  ‘In de autosport verwisselen ze in drie seconden een autowiel’, aldus lezer Leo Steijn in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Als ik een lekke band heb, ben ik een half uur bezig. Kan dat systeem uit de autosport niet op personenauto’s worden toegepast? Je kunt dan eerder je weg vervolgen en dat is ook belangrijk gezien de gevaarlijke situatie langs snelwegen.’
 2. Drukste ochtendspits sinds coronapandemie: door regen recordfile van ruim 750 kilometer

  Drukste ochtend­spits sinds coronapan­de­mie: door regen recordfile van ruim 750 kilometer

  Het is dinsdagochtend een stuk drukker op de Nederlandse snelwegen. De ANWB meldt de drukste ochtendspits sinds het uitbreken van de coronapandemie. Op het hoogtepunt stond er om 08.35 uur 759 kilometer file, aldus een woordvoerder van de ANWB. De voornaamste oorzaken zijn de regenbuien in het zuiden van het land en de toename van verkeer op de weg omdat meer mensen weer met de auto naar hun werk gaan.