De IC-bus werd weggesleept.
Volledig scherm
PREMIUM
De IC-bus werd weggesleept. © DG

Chauffeur van coronabus met pech: ‘De artsen stonden met tranen in de ogen naast de bus’

Steven Arnold (35) uit Groningen is chauffeur van de coronabus, die maandag buiten zijn schuld met pech naar het Noorden moest worden gesleept. De ritten maken grote indruk op Arnold. ,,Na een trip weet je waarvoor je het doet. Artsen stonden met tranen in de ogen naast de bus.”

Drie keer reed Steven Arnold de coronabus naar het Zuiden van Nederland om in Breda, Veldhoven en Heerlen coronapatiënten bij ziekenhuizen op te halen. ,,Dan zie je met eigen ogen hoe overbelast de ziekenhuizen daar zijn. Het heeft diepe indruk op mij gemaakt. Als artsen je met betraande ogen uitzwaaien doet me dat wel iets. Ik ben een gevoelsmens en dergelijke beelden laten me niet koud, maar het werkt anderzijds ook erg motiverend.”

  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”