Volledig scherm
Afvalberg in auto-interieur © Thames Valley Police

Britse chauffeur beboet om ‘gevaarlijke’ afvalberg in auto

In het Engelse plaatsje Marlow is afgelopen week de bestuurder van een Mercedes-Benz beboet omdat er volgens de politie een ‘gevaarlijke’ hoeveelheid afval zijn auto lag. Het ging om talloze sigarettenpeuken, blikjes, flessen en fastfoodverpakkingen.

Dat meldde de politie afgelopen maandag in een inmiddels om onduidelijke redenen verwijderde tweet, schrijft BBC News. ,,Een schone auto = een schoon brein’’, grapte de Thames Valley Police. Volgens agenten was de situatie erg gevaarlijk, omdat er afval onder de pedalen lag. Remmen zou daardoor bijvoorbeeld onmogelijk kunnen worden.

De bestuurder, wiens identiteit onbekend is, kreeg een boete en een strafpunt op het rijbewijs. De chauffeur is tevens gearresteerd, maar dat had te maken met een onbekend ander vergrijp.

  1. Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboortestreek van Ferrari
    Video

    Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboorte­streek van Ferrari

    De beroemde Italiaanse steden Parma en Modena, dwars door de geboortestreek van Ferrari: tijdens de vierde etappe van de Mille Miglia komt de finish in Brescia in zicht. Hoewel het er in deze klassieker-rit allang niet meer om gaat wie het hardste rijdt, moedigt nota bene de Italiaanse politie de deelnemers aan om het gas erop te houden. Het is tegenwoordig echter een 'regelmatigheidsrit’. Na bijna 1800 kilometer zijn de winnaars bekend: Giovanni Moceri en Daniele Bonetti met hun Alfa Romeo 6C 1500 SS uit 1928. Videoverslag van presentator Werner Budding en cameraman Patrick Johannes.