Afvalberg in auto-interieur
Volledig scherm
Afvalberg in auto-interieur © Thames Valley Police

Britse chauffeur beboet om ‘gevaarlijke’ afvalberg in auto

In het Engelse plaatsje Marlow is afgelopen week de bestuurder van een Mercedes-Benz beboet omdat er volgens de politie een ‘gevaarlijke’ hoeveelheid afval zijn auto lag. Het ging om talloze sigarettenpeuken, blikjes, flessen en fastfoodverpakkingen.

Dat meldde de politie afgelopen maandag in een inmiddels om onduidelijke redenen verwijderde tweet, schrijft BBC News. ,,Een schone auto = een schoon brein’’, grapte de Thames Valley Police. Volgens agenten was de situatie erg gevaarlijk, omdat er afval onder de pedalen lag. Remmen zou daardoor bijvoorbeeld onmogelijk kunnen worden.

De bestuurder, wiens identiteit onbekend is, kreeg een boete en een strafpunt op het rijbewijs. De chauffeur is tevens gearresteerd, maar dat had te maken met een onbekend ander vergrijp.

  1. ‘Heeft mijn Porsche een computerfout en moet ik dat accepteren?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Heeft mijn Porsche een computer­fout en moet ik dat accepteren?’

    ,,Bij de aflevering van mijn Porsche Macan (2,0 liter viercilinder) meldde de boordcomputer dat ik 17.000 km of een jaar met de olie kon doen, terwijl de documentatie 30.000 km of 2 jaar voorschrijft. Het wordt door een sensor en de computer bepaald, zegt mijn dealer. Dat is niet waar: elke keer staat er weer 17.000 km of 1 jaar. Ik denk dat die computer verkeerd is geprogrammeerd. Dat kost mij elk jaar 400 euro aan olie. Moet ik dit zomaar accepteren?”, vraagt lezer Paul Pardon.